Risi e bisi
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
gasztroaliga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
100g rizottó rizs358 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
734
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1469
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
3.1g bacon12 kcal
-
12.5g rizottó rizs45 kcal
-
6.3g fehérbor5 kcal
-
6.3g zöldborsó5 kcal
-
62.6g csirke alaplé4 kcal
-
1.9g parmezán sajt7 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
90
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2650.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 1984 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 153.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 385 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1383 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2491 micro
Összesen
734
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5300.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 474 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 3969 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 306.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 770 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 608 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 2766 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4981 micro
Összesen
1469
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
20 dkg rizottó rizs
-
10 dkg zöldborsó
-
1 l csirke alaplé
-
1 ek vaj
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy evőkanálnyi olívaolajon megdinsztelünk egy kisebb fej hagymát, majd rádobunk kb. 5 dkg kockázott húsos szalonnát. Amint megpirult, ráborítunk 20 dkg kerek szemű rizst, elkeverjük és pirítjuk 2-3 percig. (A hús amúgy simán kihagyható.)
- Felöntjük 1 dl száraz fehérborral, megkeverjük, és amikor az elforr, hozzáadunk egy húsleves alapkockát, és felöntjük 2 dl vízzel. (Komolyabb receptekben itt alaplevet említenek levesalap helyett, de ez a recept és az írója sem veszi magát annyira komolyan.)
- Megborsozzuk, és innentől rendszeresen kevergetjük, és ügyeljünk rá, hogy ne fogyjon el a folyadék, mindig éppen hogy lepje el a rizst.
- Közben azért eszünkbe jutott, hogy mit is főzünk, így elővesszük a mélyhűtőből a zöldborsót, és nagyjából két maroknyit a rizshez adunk. Amikor a rizsszemek már elég egyértelműen megduzzadtak, és megpuhultak, de még nem péppé, és az egész étel nem sűrűsödött be nagyon, levesszük a tűzről, belekeverünk egy nagy csipet reszelt parmezánt, egy diónyi vajat és egy kis csokor apróra vágott petrezselymet.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5851
- Feltöltés dátuma: 2020. április 11.
Ajánló
Önálló főételként és köretként is készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
gasztroaliga
1 recept
Nem az a rizibizi, hanem sokkal jobb!