r
Nosalty Logó

Rigolettó teasütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Rigolettó teasütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    216.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2064 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 398 kcal

Elkészítés

  1. A porcukrot kihabosítjuk a margarinnal, majd további habosítás közben hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet és a kakaóport alaposan összekeverjük egy tálban és hozzáöntjük a margarinos masszához és egynemű tésztává dolgozzuk. Habzsákba tesszük, aminek a végére egy sima kerek díszítőcsövet helyezünk.
  2. A habzsák segítségével sütőpapírral ellátott sütőlemezre nyomjuk egyforma, körülbelül 4 cm átmérőjű félgömböket. 180 fokra előmelegített sütőben 6-7 percig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűltek pároztatjuk őket.
  3. A habtejszínt folyékony állapotban felforrósítjuk, majd még melegen beletördeljük a csokoládét. Ha a csokoládé megolvadt benne, akkor csomómentesre keverjük és kihűtjük. Ha kihűlt, robotgép segítségével habosra felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és krémmé keverjük. Díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük a krémet is, majd a félgömbök felét talpával felfelé fordítjuk, majd rányomunk tetszőleges mennyiségű krémet. Ha kész vagyunk a tészta párjával letakarjuk a krémet talpával lefelé.
  4. Dekorációként mindegyik tetejére étcsokoládét csurgatunk, majd hűtőbe helyezzük dermedésig és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 20.

Receptkategóriák

Rigolettó teasütemény
Hajni pöttyös konyhája 5 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...