r
Nosalty Logó

Rigatoni húsgolyókkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rigatoni húsgolyókkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Összesen 1153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Összesen 4602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2572 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    916 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    535 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2256 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    69064 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 1153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10287.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    542 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    882 mg
  • Foszfor
    3424 mg
  • Nátrium
    3913 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.9 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    3664.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2140 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2127 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    9022 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    276256 micro
  • Lut-zea
    2672 micro
Összesen 4602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5707 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Elkészítés

Húsgolyók

  1. 200 fokos előmelegített sütőben picit megpirítunk 2 kenyérszeletet. (Normál, fehér kenyér méretűt.)
  2. Robotgépbe beletesszük a kisebb darabokra vágott kenyeret, 1 pár kicsontozott, nagyobb kockákra vágott csirkemellet, fél bögre sajtot lereszelve, negyed bögre tejet, egy marék petrezselymet, 2 gerezd szétnyomott fokhagymát, 2 tojást, sót és borsot.
  3. Összedaráljuk, majd húsgombócokat formálunk, és zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Bő zsírban kisütjük a húsgolyókat.

Szósz

  1. Egy edényben zsírt melegítünk, belerakjuk a felaprított vöröshagymát, és megpároljuk. Majd hozzányomunk 2 gerezd fokhagymát. Felöntjük paradicsomlével (amennyi szószt szeretnénk, nekem kb. 3 liter), illetve 2-3 egész paradicsomot is teszünk bele apró kockákra vágva.
  2. Hozzáteszünk 1 teáskanál cukrot, 1 kávéskanál sót, borsot. Lassan felforraljuk, majd beletesszük a kész húsgombócokat, és még további 5 percig főzzük. Teszünk még bele apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot.

Tészta

  1. A rigatonit előírás szerint puhára főzzük.

Tálalás

  1. A tányérunkra rakunk tésztát, majd húsgombócokat és paradicsomszószt, végül reszelünk rá sajtot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 561
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem egy egyszerű, inkább egy különlegesebb receptről van szó. Nálunk egy pici “utánsózást” igényelt, és azon is meglepődtem, hogy a rigatonit jóval tovább kell főzni, hogy puha legyen, mint a spagettit. Próbáljátok ki, kíváncsi vagyok, nektek hogyan sikerül :)

Hozzávalók

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...