r
Nosalty Logó

Ricottás-epres tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Ricottás-epres tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A ricottakrémhez

A tálaláshoz

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A ricottakrémhez

A tálaláshoz

Összesen 3638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A ricottakrémhez

A tálaláshoz

Összesen 256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2737.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 3638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ricottakrémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához: A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk, ha a tészta túl kemény, adunk hozzá még egy kis olívaolajat, ha túl zsíros, akkor egy kis lisztet. Letakarva 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A ricottakrémhez a hozzávalókat simára keverjük.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit vajjal kikenjük.
  4. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, ellapítjuk, majd kibéleljük vele a muffinforma mélyedéseit. A széleket enyhén felfelé húzzuk.
  5. A krémet a tortácskák ¾-éig töltjük, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. Tálalás előtt a gyümölcsöt megmossuk, szeletekre vágjuk, elosztjuk a tortácskákra. Porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1753
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a ricotta tortácskákat eperrel tálaltam, de más gyümölccsel is finom. Sőt egy kis tejszínhabot is ajánlok mellé.

Hozzávalók

A tésztához

A ricottakrémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...