Ricottagnocchi spárgával és spenóttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g ricotta188 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g só0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
88g zöldspárga12 kcal
-
20g spenót3 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g alaplé2 kcal
Összesen
451
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g ricotta750 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
11g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
350g zöldspárga49 kcal
-
80g spenót13 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g alaplé7 kcal
Összesen
1802
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
33.5g ricotta50 kcal
-
6.7g parmezán sajt26 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
23.5g zöldspárga3 kcal
-
5.4g spenót1 kcal
-
12.3g újhagyma2 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.7g alaplé0 kcal
Összesen
119
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2777.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 614 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 455 mg
-
Nátrium 1613 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 211.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1325 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2569 micro
Összesen
451
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 115.8 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11109.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 2458 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1822 mg
-
Nátrium 6451 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 846.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1590 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 619 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 1145 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 5298 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10276 micro
Összesen
1802
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 689 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg ricotta
-
10 dkg parmezán sajt
-
1 db tojás
-
50 g finomliszt
-
35 dkg zöldspárga
-
80 g spenót
-
2 közepes db újhagyma
-
3 ek vaj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl alaplé
Elkészítés
- A gnocchihoz a ricottát szűrőben lecsepegtetjük, ha nedvesebb típust veszünk. Ha szárazabbat, akkor elég villával összetörni.
- Aprítóba tesszük a ricottát, a sót, a tojást, a lereszelt parmezánt, a lisztet, és összeturmixoljuk. Ha nagyon lágy lenne a ricotta (minden típus más, úgyhogy ez nagyon könnyen előfordulhat) akkor teszünk még hozzá egy kis lisztet.
- Hűtőbe tesszük 15-30 percre. Egy kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk a ricottagombócokat. Félretesszük, míg a spárgát kifőzzük. A spárgák végeit elpattintjuk, 3-5 centis darabokra vágjuk, és lobogó sós vízben 3 perc alatt roppanósra főzzük. Szűrővel kivesszük, és jéghideg vízzel leöblítjük. A főzővizet megtartjuk!
- Ugyanabba a vízbe szaggatjuk a ricottagombócokat, kb. tizesével. Ha feljönnek a felszínre, kivesszük, és egy tálba tesszük őket.
- A vaj felét egy serpenyőbe tesszük, kiolvasztjuk. Rádobjuk a spenótot, 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, és eltávolítjuk a serpenyőből. Beletesszük a ricottagnocchikat, és nagy lángon pár perc alatt kicsit megkapatjuk az oldalukat. Utána hozzáadjuk az alaplevet és a maradék vajat, nagy lángon a felére forraljuk, majd ráfacsarjuka citrom levét, sózzuk,l borsozzuk, hozzáadjuk a spárgát és a spenótot, és 2 perc alatt összemelegítjük az egészet. Frissen reszelt parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 208
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6181
- Feltöltés dátuma: 2018. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Igazi tavaszi csemege, amit csak pár hétig elérhető, úgyhogy hajrá! :) Recept