r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Ribizlis-túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habmasszához

Összesen 586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habmasszához

Összesen 5868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habmasszához

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.7 g
  • Cink
    235 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    182 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    108 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12656.9 g
  • Cink
    2347 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    2162 mg
  • Vas
    1817 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    4136 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    92 mg
  • Mangán
    76 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1507 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    226 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1082 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 5868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habmasszához

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, és hozzáadjuk a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.
  2. Az egészet a keverőgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt eldolgozzuk, utána lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és beletesszük a kikent tepsibe.
  3. A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük és leszemezzük.
  4. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a 3 tojással, a 2 tojássárgájával, az olvasztott vajjal és a keményítővel összekeverjük.
  5. A ribizliszemeket óvatosan belekeverjük a túrós masszába, amit aztán szépen eloszlatunk a tészta tetején.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük (felső/alsó sütésnél: 170 fok; gázsütőnél: 2-3-as fokozat).
  7. A 2 tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, és apránként belekeverjük a cukrot.
  8. A habot a túrós masszára kenjük, és szeletelt mandulával megszórjuk.
  9. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 5-10 perc alatt készre sütjük (felső/alsó sütésnél: 200-220 fok; gázsütőnél: 4-5-ös fokozat). 20 szeletet kapunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 35x28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15937
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 08.

Ajánló

Akinek van esetleg megmaradt tojásfehérje, és a habot vastagabban szereti, az ennél a receptnél nyugodtan felhasználhatja (a cukor mennyiségét arányosan növeljük, tehát pl. 4 fehérjéhez 200 g).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis-túrós lepény
Adriennke26 32 recept

A kisfiam 2. születésnapjára készítettem, másik két sütemény mellé. A recept a Dr. Oetker: Gyümölcsös sütemények c. könyvből származik. Már alig várom, hogy nyár legyen, és újra legyen ribizli, mert ezt feltétlenül meg kell sütnöm újra, annyira finom lett. (Én egyébként fagyasztott ribizliből készítettem.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habmasszához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...