Ribizlis-túrós lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Adriennke26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
15g tehéntúró22 kcal
-
6g tej3 kcal
-
42 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
75g piros ribizli41 kcal
-
75g tehéntúró110 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
4 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
19 kcal
A habmasszához
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
12 kcal
Összesen
586
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
60g tej34 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
750g piros ribizli412 kcal
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
191 kcal
A habmasszához
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g mandulapehely118 kcal
Összesen
5868
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
5.2g tehéntúró8 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
26.1g piros ribizli14 kcal
-
26.1g tehéntúró38 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
1.7g étkezési keményítő7 kcal
A habmasszához
-
2.8g tojásfehérje1 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
0.7g mandulapehely4 kcal
Összesen
201
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1265.7 g
-
Cink 235 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 182 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 150.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 23 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 108 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
586
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.2 g
Zsír
-
Összesen 192.3 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1082 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12656.9 g
-
Cink 2347 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 2162 mg
-
Vas 1817 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 4136 mg
-
Nátrium 1528 mg
-
Réz 92 mg
-
Mangán 76 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 810 g
-
Cukor 481 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1507 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 741 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 301 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 226 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1082 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 863 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1568 micro
Összesen
5868
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
6 ek tej
-
6 ek napraforgó olaj
-
75 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
750 g piros ribizli
-
200 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
50 g étkezési keményítő
A habmasszához
-
2 db tojásfehérje
-
100 g cukor
-
20 g mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, és hozzáadjuk a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.
- Az egészet a keverőgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt eldolgozzuk, utána lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és beletesszük a kikent tepsibe.
- A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük és leszemezzük.
- A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a 3 tojással, a 2 tojássárgájával, az olvasztott vajjal és a keményítővel összekeverjük.
- A ribizliszemeket óvatosan belekeverjük a túrós masszába, amit aztán szépen eloszlatunk a tészta tetején.
- Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük (felső/alsó sütésnél: 170 fok; gázsütőnél: 2-3-as fokozat).
- A 2 tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, és apránként belekeverjük a cukrot.
- A habot a túrós masszára kenjük, és szeletelt mandulával megszórjuk.
- Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 5-10 perc alatt készre sütjük (felső/alsó sütésnél: 200-220 fok; gázsütőnél: 4-5-ös fokozat). 20 szeletet kapunk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 35x28
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 15937
- Feltöltés dátuma: 2014. február 08.
Ajánló
Akinek van esetleg megmaradt tojásfehérje, és a habot vastagabban szereti, az ennél a receptnél nyugodtan felhasználhatja (a cukor mennyiségét arányosan növeljük, tehát pl. 4 fehérjéhez 200 g).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Adriennke26
32 recept
A kisfiam 2. születésnapjára készítettem, másik két sütemény mellé. A recept a Dr. Oetker: Gyümölcsös sütemények c. könyvből származik. Már alig várom, hogy nyár legyen, és újra legyen ribizli, mert ezt feltétlenül meg kell sütnöm újra, annyira finom lett. (Én egyébként fagyasztott ribizliből készítettem.)