Ribizlis-sárgabarackos prósza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
43g finomliszt158 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
6 kcal
-
83g joghurt51 kcal
-
51g sárgabarack23 kcal
-
25g piros ribizli14 kcal
Összesen
327
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
260g finomliszt946 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
308g sárgabarack137 kcal
-
150g piros ribizli82 kcal
Összesen
1960
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
35.1g joghurt21 kcal
-
21.6g sárgabarack10 kcal
-
10.5g piros ribizli6 kcal
Összesen
138
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 153.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
327
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3123 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 793 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1079 mg
-
Nátrium 925 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.5 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 919.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 568 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 3196 micro
-
β-crypt 309 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 859 micro
Összesen
1960
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
26 dkg finomliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 púpozott ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg piros ribizli
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel.
- A lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a reszelt citrom héját.
- A tojásokat egy másik tálba ütjük, és simára keverjük a cukrokkal és az/a aludttejjel/kefirrel/joghurttal.
- A két részt összeforgatjuk, és simára keverjük.
- A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
- A megtisztított barackokat apró darabokra vágjuk, majd a ribizlivel együtt a sütemény tetejére szórjuk.
- 180 fokon hőlégkeveréssel legalább 35 percig sütjük.
- Érdemes tűpróbát végezni, ha már nem ragad a tészta a fogpiszkára, akkor jó.
- Hagyjuk kihűlni, és egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23*38
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4850
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
Már jó régen szerettem volna kipróbálni ezt a süteményt. Most, hogy beérett a sárgabarack, és hirtelen nem tudtam, hogy mibe is használjam fel egy részét, megsütöttem a prószát. Sajnos nem volt se aludttejem, se kefirem itthon, de joghurt igen. Azzal is remek lett. A tésztája nem olyan, mint a piskótáké, inkább a tejpitére vagy a francia clafoutisra hasonlít. Nem lett túl magas, de nagyon ízlett mindenkinek. A tetejét roskadásig pakoltam gyümölccsel, ami bármi lehet, csak a fantáziánk szabhat határt. Gyors, egyszerű, csak pár perc, és összeállítható.