r
Nosalty Logó

Ribizlis örvényes sütemény

Andi80_
Ribizlis örvényes sütemény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A ribizli szórásához

982
Kalória
17.2g
Fehérje
132.8g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
89.8g
Víz
135g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
63.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A ribizli szórásához

Összesen 982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A ribizli szórásához

Összesen 3925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A ribizli szórásához

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    531.4 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 3925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsöpögni.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk margarinnal, és megszórjuk kevéske liszttel.
  4. A sütőport elkeverjük a lisztben.
  5. A tojásokat a cukorral, gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
  6. Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
  7. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet, és alaposan összeforgatjuk.
  8. A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük, és belekeverjük a kakaóport.
  9. Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
  10. Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal, a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
  11. A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
  12. A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk liszttel, és a süti tetejére dobáljuk. Így az nem fog a tésztába süllyedni.
  13. 180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
  14. Tűpróbával ellenőrizzük.
  15. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×34

A kertben csak kevéske ribizli termett, azt már rég elfogyasztottuk. Ezt követően sok helyen kerestem, néztem hiperben, piacon, de nem találtam. A hétvégi nagy bevásárláson pedig megláttam. Rögtön vettem is, és ez a savanykás, egyszerű sütike készült belőle. Az erdei gyümölcsös joghurttól a tészta színe kicsit szürkés árnyalatú lett, akit esetleg ez zavar, nyugodtan használhat natúr joghurtot. Mérőnek a joghurtos poharat használtam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...