r
Nosalty Logó

Ribizlis-mandulás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ribizlis-mandulás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 6811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    403.4 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5376.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    2566 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.4 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1647 micro
Összesen 6811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A gyümölcshöz

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Elkészítés

A gyümölcshöz

  1. Robotgép segítségével a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat. Tovább keverjük.
  3. A mandulát finomra őröljük. Összekeverjük a liszttel és a sütőporral. Kisebb adagokban a tojásos masszához dolgozzuk.
  4. Sűtöpapírral bélelünk egy tepsit (gáztepsi méretűt), és belesimítjuk a tésztát.
  5. Egyeneletesen elosztva rászórjuk a ribizliszemeket.
  6. A morzsához a vajat, a kétféle cukrot, a liszetet és durvára őrölt mandulát csipet sóval, fakanállal, addig keverjük, míg morzsás állagú nem lesz. Kezünkkel rámorzsoljuk a ribizlirétegre. (Nem baj, ha a ribizlik itt-ott kipiroslanak, sőt!)
  7. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
  8. Kihűlve, leheletnyi porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17566
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 11.

Ajánló

Aki "súlyosbítani szeretné a helyzetet", összekeverheti a ribizliszemeket két táblányi durvára vágott fehércsokival.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajándékba kaptam majd egy kilónyi ribizlit. Az nyilvánvaló volt, hogy ekkora mennyiségnek a nagy része nem nyersen kerül fogyasztásra. Kapóra jött a NL Konyhában meglátott fehércsokis-málnás pite recept, amit alapul véve született a fenti süti.

Hozzávalók

A gyümölcshöz

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...