r
Nosalty Logó

Ribizlis-mandulás süti

Petra
Ribizlis-mandulás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gyümölcshöz

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

569
Kalória
11.4g
Fehérje
59.4g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
78.3g
Víz
126.1g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
31.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 6811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    403.4 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5376.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    2566 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    713.4 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    939.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1647 micro
Összesen 6811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

A gyümölcshöz

  1. Robotgép segítségével a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat. Tovább keverjük.
  3. A mandulát finomra őröljük. Összekeverjük a liszttel és a sütőporral. Kisebb adagokban a tojásos masszához dolgozzuk.
  4. Sűtöpapírral bélelünk egy tepsit (gáztepsi méretűt), és belesimítjuk a tésztát.
  5. Egyeneletesen elosztva rászórjuk a ribizliszemeket.
  6. A morzsához a vajat, a kétféle cukrot, a liszetet és durvára őrölt mandulát csipet sóval, fakanállal, addig keverjük, míg morzsás állagú nem lesz. Kezünkkel rámorzsoljuk a ribizlirétegre. (Nem baj, ha a ribizlik itt-ott kipiroslanak, sőt!)
  7. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
  8. Kihűlve, leheletnyi porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p

Ajándékba kaptam majd egy kilónyi ribizlit. Az nyilvánvaló volt, hogy ekkora mennyiségnek a nagy része nem nyersen kerül fogyasztásra. Kapóra jött a NL Konyhában meglátott fehércsokis-málnás pite recept, amit alapul véve született a fenti süti.

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...