Ribizlis lepény főni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
főni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
50g tej28 kcal
-
4 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
A szórathoz
-
12g finomliszt44 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
12g vaj86 kcal
A tetejére
-
80g piros ribizli44 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g fahéj1 kcal
Összesen
580
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
500g tej280 kcal
-
42g friss élesztő44 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
75g sertészsír677 kcal
-
12g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A szórathoz
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
120g vaj860 kcal
A tetejére
-
800g piros ribizli439 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g fahéj15 kcal
Összesen
5806
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
20g tej11 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
24g finomliszt87 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
A szórathoz
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
4.8g porcukor19 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
A tetejére
-
32g piros ribizli18 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0.2g fahéj1 kcal
Összesen
232
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 786.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
580
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 191.8 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7864.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 1039 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1296 mg
-
Nátrium 4952 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 915.1 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 793.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 837 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 322 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 584 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 805 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 511 micro
Összesen
5806
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dl tej
-
42 g friss élesztő
-
2 teáskanál só
A szórathoz
-
12 dkg finomliszt
-
12 dkg porcukor
-
12 dkg vaj
A tetejére
-
80 dkg piros ribizli
-
10 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztbe beletesszük a zsírt és a sót, összedolgozzuk. Ráöntjük az élesztős tejet, meg a maradék 3 decit, és kicsit lágyabb tésztát gyúrunk belőle. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától. Félretesszük megkelni.
- Míg a tészta kel, elkészítjük a szóratot. A 12 dkg lisztet, vajat és porcukrot kézzel összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük, hogy kemény maradjon.
- Mikor a tészta megkelt, kettéosztjuk, és két kizsírozott nagy tepsiben kézzel egyenletesen kinyújtjuk.
- A leszemezett ribizlit egyenletesen a tésztákra szórjuk, jó bőven megszórjuk kristálycukorral, mert a ribizli alapból elég savanyú. Szórunk rá fahéjat, és nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a szóratot.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 993
- Feltöltés dátuma: 2014. július 10.
Ajánló
Nálunk általában szombati ebédnek készülnek az ilyen gyümölcsös lepények, egy kis zöldséglevessel vagy valamilyen savanyúlevessel. Uzsonnára szintén dézsmáljuk, és ha marad, akkor vasárnap reggelire esszük meg egy bögre kakaós tej kíséretében. Ez indokolja ezt a 2 tepsinyi mennyiséget.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
főni
12 recept
Főleg a nyári időszakban gyakran sütünk kalácsot. Általában az idénygyümölcs határozza meg, hogy milyet. Most a ribizli volt terítéken, hát abból készült. Meglepve láttam, hogy ilyen még nincs itt az oldalon. Nosza elő a fényképezőgépet...