r
Nosalty Logó

Ribizlis lepény főni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
főni
Ribizlis lepény főni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szórathoz

A tetejére

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szórathoz

A tetejére

Összesen 5806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szórathoz

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7864.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1039 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    4952 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.1 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 5806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szórathoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztbe beletesszük a zsírt és a sót, összedolgozzuk. Ráöntjük az élesztős tejet, meg a maradék 3 decit, és kicsit lágyabb tésztát gyúrunk belőle. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától. Félretesszük megkelni.
  3. Míg a tészta kel, elkészítjük a szóratot. A 12 dkg lisztet, vajat és porcukrot kézzel összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük, hogy kemény maradjon.
  4. Mikor a tészta megkelt, kettéosztjuk, és két kizsírozott nagy tepsiben kézzel egyenletesen kinyújtjuk.
  5. A leszemezett ribizlit egyenletesen a tésztákra szórjuk, jó bőven megszórjuk kristálycukorral, mert a ribizli alapból elég savanyú. Szórunk rá fahéjat, és nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a szóratot.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 993
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 10.

Ajánló

Nálunk általában szombati ebédnek készülnek az ilyen gyümölcsös lepények, egy kis zöldséglevessel vagy valamilyen savanyúlevessel. Uzsonnára szintén dézsmáljuk, és ha marad, akkor vasárnap reggelire esszük meg egy bögre kakaós tej kíséretében. Ez indokolja ezt a 2 tepsinyi mennyiséget.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főleg a nyári időszakban gyakran sütünk kalácsot. Általában az idénygyümölcs határozza meg, hogy milyet. Most a ribizli volt terítéken, hát abból készült. Meglepve láttam, hogy ilyen még nincs itt az oldalon. Nosza elő a fényképezőgépet...

Hozzávalók

A tésztához

A szórathoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...