r
Nosalty Logó

Ribizlis csokoládélekvárral töltött mogyorós linzer

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ribizlis csokoládélekvárral töltött mogyorós linzer
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

936
Kalória
11.4g
Fehérje
103.5g
Szénhidrátok
54g
Zsír
24.3g
Víz
161.8g
Koleszterin
4.2g
Rost
41g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    215.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.9 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 3740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 480 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal homogén masszát gyúrunk és folpackba csomagolva legalább egy fél órát pihentetjük hűtőszekrényben.
  2. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk (páros számúak legyenek) és a tésztafigurák felét a vaníliás cukorral elkevert durvára vágott mogyoróba nyomjuk. (Célszerű egy tálcára szórni a mogyorót.)
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, világos rózsaszínűre.
  4. A sütési idő erősen sütőfüggő, formafüggő,illetve nyilván nem lehet mértani pontossággal nyújtani a tésztát. Kb. 8 perc múlva ellenőrizzük, amelyikek megsültek, lapáttal vegyük ki, a többieket süssük tovább.
  5. A kisütött tésztakorongokat- egyéb formákat hűtjük, majd 1:1 arányban kikevert csokoládélekvár és ribizlidzsem elegyével összeragasztjuk. (Simán csokilekvárral is megtölthetjük amúgy...:)
  6. Ezután várunk, várunk, és várunk, mivel sajna csak másnapra puhulnak meg. Dobozban valószínűtlenül sokáig eláll, és gasztroajándéknak sem utolsó (mondjuk egy üveg csokilekvár társaságában...)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Linzerkarcsit vagyis hivatalos nevén Linzer Károlyt biztosan sütött már mindenki, szóval nem egy nagy durranás. Klasszikus aprósütemény, amit számolatlanul lehet enni. A napokban legyártottam vagy egy tonnányi csokilekvárt, (amiért azóta is örök hála Eszternek) így született a linzerkarika reloaded: ribizlis csokoládélekvárral töltött mogyorós linzer. Van benne egy adag önzés is, mert így reklámozom egy kicsit a csokilekvárt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Lakos Benedek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!