Ribizlis clafoutis nutellás krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
A clafoutishoz
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
20g piros ribizli11 kcal
A nutellás krémhez
-
30g nutella162 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
Összesen
424
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
A clafoutishoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
A nutellás krémhez
-
150g nutella809 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
2120
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
A clafoutishoz
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
2.6g tojássárgája9 kcal
-
10.6g tojásfehérje6 kcal
-
16.6g tejföl33 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
13.2g piros ribizli7 kcal
A nutellás krémhez
-
19.9g nutella107 kcal
-
26.5g habtejszín77 kcal
-
2.6g tojássárgája9 kcal
Összesen
281
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
424
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 150.2 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 751 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 400.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 937 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 915 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 513 micro
Összesen
2120
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
A clafoutishoz
-
50 g finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
10 g vaj
-
10 dkg piros ribizli
A nutellás krémhez
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A clafoutishoz
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Keverjük össze a finomlisztet, a sütőport és a porrá tört édesítőt.
- Verjük fel a tojásokat robotgéppel, majd adjuk hozzá a tejfölt, és ezzel is keverjük el. Végül adjuk az egészet a liszthez.
- Szórjuk a ribizlit a tésztába, és óvatosan keverjük el, hogy a gyümölcs ne törjön össze, és a tészta se színeződjön el nagyon.
- Kenjük ki a formákat vajjal (én szilikonos muffin formát használtam), és öntsük bele a tésztát (ne színültig, ugyanis kicsit emelkedni fog).
- Tegyünk apróra vágott vajdarabkákat a tetejére, majd süssük 180°-on, légkeverésesen kb. 35-40 percig.
A nutellás krémhez
- A habtejszínt öntsük egy lábasba, és kezdjük el melegíteni magas lángon.
- Kanalazzuk hozzá a nutellát, és jól keverjük el benne. Főzzük a keveréket, amíg fel nem forr.
- Hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan keverjük hozzá a tojássárgáját (előtte érdemes egy-két teáskanálnyit csöppenteni a tojássárgájára, hogy ne rántottásodjon).
- Tegyük hűtőbe egy éjszakára, másnap pedig kenjük egy spatula vagy habzsák segítségével a megsült sütikre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 412
- Feltöltés dátuma: 2015. június 28.
Ajánló
Desszertnek vagy harapnivalónak a nap folyamán. Egy pohár tejjel még finomabb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Imádom a clafoutist, de nincsen igazi clafoutis-formám, így jött az ötlet, hogy muffin formában süssem meg, amiből következett az, hogy krémet is kell készítsek rá, ugyanis nagy cupcake-lázban égek. A tészta receptjét az Apróséf egyik szakácsától vettem, azt alakítottam át egy kicsit, a krémet pedig én találtam ki (bár biztosan van hasonló). Ez az adag 5 db sütire elég.