r
Nosalty Logó

Ribizlis-citromos piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Ribizlis-citromos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A citromos mázhoz

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A citromos mázhoz

Összesen 1822 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A citromos mázhoz

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2724.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 1822 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A citromos mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. Utána a tojássárgáját és a porcukrot habosítjuk kézi mixerrel - legalább 10 percig dolgozzunk rajta!
  3. Szitáljuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és dolgozzuk össze.
  4. Ha kész vegyük ki a hűtőből a tojásfehérjét, és forgassuk hozzá.
  5. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tepsit, majd öntsük bele a masszát. Szórjuk a tetejére a megmosott és szárairól leszedett ribizlit, és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe.

A citromos mázhoz

  1. A cukrot és a vizet és a citrom kifacsart levét keverjük össze, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel kis lángon. Ha már elvesztette a fehérségét, folyékony, és kicsit bugyborékol, tegyük hideg vízfürdőbe, és kezdjük el keverni.
  2. Maximum 15 mp is keverjük, amint érezzük, hogy elkezd keményedni azonnal öntsük a langyos piskótára - pillanatok alatt megköt ez egész, és kezdhetjük elölről.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13896
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus piskóta fanyar, nyári ízekben!

Hozzávalók

A piskótához

A citromos mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...