r
Nosalty Logó

Réteslisztes túrógombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Réteslisztes túrógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2012 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.5 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 504 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6134.1 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    525 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2012 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cink
    135 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    62 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót, a tojásokat, a búzadarát és a réteslisztet fakanál segítségével összedolgozzuk, majd sózzuk.
  2. Kb. 10 percet állni hagyjuk, ezalatt elkészítjük a zsemlemorzsát a következő módon: Egy csapott evőkanál zsírban (vagy 2 evőkanál olajban) a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben. Félretesszük.
  3. Ha a túrós masszánk már állt kb. 10 percet, akkor vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőlük. Közben vizet forralunk egy nagy lábosba, amibe a gombócaink bőven beleférnek.
  4. Ha az összes masszát kigombócoztuk egy tálcára, akkor lobogó-fővő vízbe gyorsan egyesével beledobáljuk azokat vigyázva, hogy ne törjenek.
  5. A gombócokat addig főzzük nagylángon, amíg mind fel nem jön a víz tetejére (ez pár percet vesz igénybe, nagyon hamar megfőnek). Megkóstolunk egyet, ha mind feljött, hogy puhára főtt-e, és ha nem, akkor még 1-2 percig főzzük. Ha igen, akkor egy nagy szűrő segítségével kimerjük a gombócokat a vízből egyenesen a pirított zsemlemorzsába, és fakanállal nagyon óvatosan átforgatjuk őket, hogy egyenletesen rájuk ragadjon a zsemlemorzsa.
  6. Ha ezzel elkészültünk, akkor a forró gombócokat cukorral, fahéjjal vagy simán csak tejföllel azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6775
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Ajánló

Lehet édesen és sósan tejföllel is fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nehézsége ennek az ételnek, hogy van, amikor nekem sem maradnak így egyben, hanem egy kicsit szétesnek. Vizsont ha szétesik, ha nem, nagyon ízletes! Ha kihűlt, akkor is nagyon finom nassolnivaló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...