Részeges vakondtúrás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
30 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A töltelékhez
-
43 kcal
-
43 kcal
-
86 kcal
A piskóta áztatásához és a bevonáshoz
-
125g tej70 kcal
-
50g rum116 kcal
-
125g növényi habtejszín314 kcal
Összesen
1024
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
22g csokoládédara120 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
171 kcal
-
171 kcal
-
344 kcal
A piskóta áztatásához és a bevonáshoz
-
500g tej280 kcal
-
200g rum462 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
Összesen
4087
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
14.5g tojás18 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
A töltelékhez
-
8 kcal
-
8 kcal
-
17.6g trópusi gyümölcskonzerv15 kcal
A piskóta áztatásához és a bevonáshoz
Összesen
178
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1492.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 172 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 373 micro
Összesen
1024
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.5 g
Zsír
-
Összesen 172.6 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5971.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1707 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 2009 mg
-
Nátrium 1938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 688 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 585 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 870 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1492 micro
Összesen
4087
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
22 g csokoládédara
A töltelékhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
40 dkg trópusi gyümölcskonzerv
A piskóta áztatásához és a bevonáshoz
-
5 dl tej
-
500 ml növényi habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Majd belekeverjük a tortadarát.
- Ha kész, akkor egy kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
- Ha a piskóta megsült, akkor apró darabokra vágjuk. A tejet és a rumot összeöntjük, és ezzel meglocsoljuk az apró darabos piskótát.
- Fogunk egy műanyag, kör alakú tálat és folpack-kal kibéleljük.
- Az áztatott piskótával körbe és alul kirakjuk.
- Közben megcsináljuk a pudingokat, ha kész, akkor beleöntjük a vaníliást, majd erre megint rakunk piskótát és a gyümölcskonzervet. Majd jöhet a csokipuding és a tetejére a maradék piskóta.
- Ezt fogjuk, és egy napra berakjuk a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és összeálljon.
- Másnap kivesszük a hűtőből, egy tálcára borítjuk, leszedjük a tálat róla és a fóliát.
- A tejszínt kemény habbá felverjük, és ezzel bevonjuk a tortánkat. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4723
- Feltöltés dátuma: 2011. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kiss Móni
258 recept
Már olvasgattam a vakondtúrás tortáról, de úgy gondoltam, kitalálok én egyet!