r
Nosalty Logó

Részeges vakondtúrás torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kiss Móni
Részeges vakondtúrás torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A piskóta áztatásához és a bevonáshoz

1024
Kalória
20.9g
Fehérje
105.8g
Szénhidrátok
43.2g
Zsír
172g
Víz
280.5g
Koleszterin
2.8g
Rost
30.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A piskóta áztatásához és a bevonáshoz

Összesen 1024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A piskóta áztatásához és a bevonáshoz

Összesen 4087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A piskóta áztatásához és a bevonáshoz

Összesen 178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 1024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.6 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5971.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1707 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    688 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 4087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Majd belekeverjük a tortadarát.
  4. Ha kész, akkor egy kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
  5. Ha a piskóta megsült, akkor apró darabokra vágjuk. A tejet és a rumot összeöntjük, és ezzel meglocsoljuk az apró darabos piskótát.
  6. Fogunk egy műanyag, kör alakú tálat és folpack-kal kibéleljük.
  7. Az áztatott piskótával körbe és alul kirakjuk.
  8. Közben megcsináljuk a pudingokat, ha kész, akkor beleöntjük a vaníliást, majd erre megint rakunk piskótát és a gyümölcskonzervet. Majd jöhet a csokipuding és a tetejére a maradék piskóta.
  9. Ezt fogjuk, és egy napra berakjuk a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és összeálljon.
  10. Másnap kivesszük a hűtőből, egy tálcára borítjuk, leszedjük a tálat róla és a fóliát.
  11. A tejszínt kemény habbá felverjük, és ezzel bevonjuk a tortánkat. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22

Már olvasgattam a vakondtúrás tortáról, de úgy gondoltam, kitalálok én egyet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!