r
Nosalty Logó

"Részeg disznó"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A'la Atya
"Részeg disznó"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3499 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.2 g

Zsír

  • Összesen
    255.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4512.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2624 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1336 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3499 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst (ha lehet, előző este) nagy, kb 4x4 cm-es kockákra vágjuk. Összekeverjük olívaolajjal, a fokhagymaporral és a borssal. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk.
  2. Egy nagy, mély serpenyőt (lehetőleg teflon, vagy kerámia bevonatút) felforrósítunk. A szalonnát kisütjük. Kiszedjük a zsírjából, félre tesszük.
  3. A szalonnazsírba tesszük a pácolt húst, és minden oldalát erős tűzön aranybarnára sütjük. Mérsékeljük a lángot, majd rádobjuk a hagymát, a kisült szalonnát, majd felöntjük a barna sörrel. Amikor forr, beletesszük az opcionális Erős Pistát, vagy más csípős szószt, vagy krémet, a babérlevelet. Sózzuk, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük 120-140 percen át.
  4. Ezt követően a húsokat kivesszük, és a szaftot egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Elkeverjük a tejszínt/tejfölt a liszttel, belekeverjük a turmixolt szaftba, visszatesszük a húsokat és 5-10 perc alatt fedő nélkül beforraljuk, sűrítjük. Forrón tálaljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6803
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Ajánló

Az elkészült finomsághoz burgonyapürét és jól behűtött barna sört kínáljunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Mit ebédeljünk ma? Hangzik el oly sok reggelen a kérdés. Eldöntöttem, ha az időm engedi, előző délután, vagy este pácolok valami husikát, hogy a reggelente előtörő kérdés méltó válaszra találjon. Sokszor nem tudom, mire használom majd a bepácolt húst. Így jött létre ez a recept is, melyet stílusosan részeg disznónak neveztünk el. Persze, igazából ez egy fokhagymás-borsos pácban érlelt, szalonnás-hagymás-barnasörös mártással készülő csemege, de azért ez az elnevezés egy picit hosszú lenne... Gazdag, füstöt ízvilágú, kiváló étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...