r
Nosalty Logó

"Részeg disznó"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A'la Atya
"Részeg disznó"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3499 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.2 g

Zsír

  • Összesen
    255.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4512.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2624 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1336 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3499 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst (ha lehet, előző este) nagy, kb 4x4 cm-es kockákra vágjuk. Összekeverjük olívaolajjal, a fokhagymaporral és a borssal. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk.
  2. Egy nagy, mély serpenyőt (lehetőleg teflon, vagy kerámia bevonatút) felforrósítunk. A szalonnát kisütjük. Kiszedjük a zsírjából, félre tesszük.
  3. A szalonnazsírba tesszük a pácolt húst, és minden oldalát erős tűzön aranybarnára sütjük. Mérsékeljük a lángot, majd rádobjuk a hagymát, a kisült szalonnát, majd felöntjük a barna sörrel. Amikor forr, beletesszük az opcionális Erős Pistát, vagy más csípős szószt, vagy krémet, a babérlevelet. Sózzuk, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük 120-140 percen át.
  4. Ezt követően a húsokat kivesszük, és a szaftot egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Elkeverjük a tejszínt/tejfölt a liszttel, belekeverjük a turmixolt szaftba, visszatesszük a húsokat és 5-10 perc alatt fedő nélkül beforraljuk, sűrítjük. Forrón tálaljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6803
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Ajánló

Az elkészült finomsághoz burgonyapürét és jól behűtött barna sört kínáljunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Mit ebédeljünk ma? Hangzik el oly sok reggelen a kérdés. Eldöntöttem, ha az időm engedi, előző délután, vagy este pácolok valami husikát, hogy a reggelente előtörő kérdés méltó válaszra találjon. Sokszor nem tudom, mire használom majd a bepácolt húst. Így jött létre ez a recept is, melyet stílusosan részeg disznónak neveztünk el. Persze, igazából ez egy fokhagymás-borsos pácban érlelt, szalonnás-hagymás-barnasörös mártással készülő csemege, de azért ez az elnevezés egy picit hosszú lenne... Gazdag, füstöt ízvilágú, kiváló étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek