"Részeg disznó"
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
A'la Atya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g sertéscomb364 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
60g barna sör26 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
700
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
300g barna sör129 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3499
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
52.7g sertéscomb96 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
7.9g füstölt szalonna52 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
15.8g barna sör7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
13.2g főzőtejszín17 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
184
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 902.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 267.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
700
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.2 g
Zsír
-
Összesen 255.7 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 853 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4512.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 2624 mg
-
Nátrium 939 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1336 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 185 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 784 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
3499
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscomb
-
3 kk fokhagymapor
-
3 kávéskanál bors
-
2 ek olívaolaj
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 dl barna sör
-
1 db babérlevél
-
1 csapott ek finomliszt
Elkészítés
- A húst (ha lehet, előző este) nagy, kb 4x4 cm-es kockákra vágjuk. Összekeverjük olívaolajjal, a fokhagymaporral és a borssal. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk.
- Egy nagy, mély serpenyőt (lehetőleg teflon, vagy kerámia bevonatút) felforrósítunk. A szalonnát kisütjük. Kiszedjük a zsírjából, félre tesszük.
- A szalonnazsírba tesszük a pácolt húst, és minden oldalát erős tűzön aranybarnára sütjük. Mérsékeljük a lángot, majd rádobjuk a hagymát, a kisült szalonnát, majd felöntjük a barna sörrel. Amikor forr, beletesszük az opcionális Erős Pistát, vagy más csípős szószt, vagy krémet, a babérlevelet. Sózzuk, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük 120-140 percen át.
- Ezt követően a húsokat kivesszük, és a szaftot egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Elkeverjük a tejszínt/tejfölt a liszttel, belekeverjük a turmixolt szaftba, visszatesszük a húsokat és 5-10 perc alatt fedő nélkül beforraljuk, sűrítjük. Forrón tálaljuk!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6814
- Feltöltés dátuma: 2015. február 28.
Ajánló
Az elkészült finomsághoz burgonyapürét és jól behűtött barna sört kínáljunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A'la Atya
38 recept
Mit ebédeljünk ma? Hangzik el oly sok reggelen a kérdés. Eldöntöttem, ha az időm engedi, előző délután, vagy este pácolok valami husikát, hogy a reggelente előtörő kérdés méltó válaszra találjon. Sokszor nem tudom, mire használom majd a bepácolt húst. Így jött létre ez a recept is, melyet stílusosan részeg disznónak neveztünk el. Persze, igazából ez egy fokhagymás-borsos pácban érlelt, szalonnás-hagymás-barnasörös mártással készülő csemege, de azért ez az elnevezés egy picit hosszú lenne... Gazdag, füstöt ízvilágú, kiváló étel.