r
Nosalty Logó

Répatorta karamell öntettel

NS
Répatorta karamell öntettel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tortához

Az öntethez

497
Kalória
7.6g
Fehérje
61.7g
Szénhidrát
25.3g
Zsír
60.7g
Víz
88.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
38.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához

Az öntethez

Összesen 497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához

Az öntethez

Összesen 3967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához

Az öntethez

Összesen 301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7045.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2806 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    485.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22211 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 3967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    703 micro
  • β-karotin
    1683 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a levét kinyomkodjuk. A nádcukrot kicsit megdaráljuk, hogy finomabb szemű legyen. Szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjékből lágy habot verünk, majd lassanként hozzáadjuk a cukor egyik felét, és kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojássárgájákat a cukor másik felével alaposan felhabosítjuk (5 perc), majd hozzáöntjük az olajat és a répát, valamint a citromlevet és a vaníliakivonatot, és ezekkel is kikeverjük.
  3. A tojássárgájás keverékbe szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, és a robotgéppel tovább vegyítjük (ha túl sűrű, hozzáadunk egy kicsit a tojásfehérjés habból, és azzal is elkeverjük).
  4. Fakanállal óvatosan a masszához forgatjuk a fehérjés habot.
  5. A kész masszát egy kivajazott-lisztezett kerek tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  6. Mialatt a torta sül, elkészítjük a karamell öntetet. Ehhez alacsony lángon egy lábasban karamellizáljuk a cukrot. Ezután levesszük, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáöntjük a tejszínt. Visszatéve folyamatosan kevergetjük, míg egynemű öntetet nem kapunk (a karamellizált cukor megkeményedésétől nem kell megijedni, teljesen fel fog oldódni).
  7. Az elkészült tortára öntjük-simítjuk az öntetet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Húsvét közeledtével készítettem el először ezt a tortát, és egyből felkerült a kedvencek listájára. Nincs répaíze, viszont a répától a tészta kifejezetten finom lesz, nem szárad ki és nem igényli, hogy bármilyen tölteléket használjunk hozzá - a karamellel viszont kifejezetten passzolnak, különösen, hogy a barna (nád) cukor eleve egy kis karamelles jelleget ad neki. Mivel próbálok odafigyelni arra, hogy sütik esetében is egészséges alapanyagokat használjak, egyébként is nyerő nálam a zabliszt, de ennek a tortának a rusztikusságához kifejezetten illik, így annak is javaslom kipróbálni, aki egyébként fehér lisztet szokott használni. A receptet sok répatorta-recept alapján, a saját szempontjaim alapján alakítottam ki. Azt nem mondom, hogy diétás, de tökéletes választás lehet olyankor, ha a családban van, aki odafigyel arra, mit eszik, de olyan is, akinek csak az a fontos, hogy finomat kapjon.:-)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...