Répatorta karamell öntettel
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tortához
-
38g sárgarépa14 kcal
-
31g zabliszt126 kcal
-
25g nádcukor95 kcal
-
15g napraforgó olaj131 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
Az öntethez
-
13g nádcukor48 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tortához
-
300g sárgarépa109 kcal
-
250g zabliszt1010 kcal
-
200g nádcukor760 kcal
-
119g napraforgó olaj1052 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
Az öntethez
-
100g nádcukor380 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tortához
-
22.7g sárgarépa8 kcal
-
18.9g zabliszt77 kcal
-
15.2g nádcukor58 kcal
-
80 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
Az öntethez
-
7.6g nádcukor29 kcal
-
11.4g habtejszín33 kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2776 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 202.7 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 707 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7045.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1544 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 2806 mg
-
Nátrium 2067 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493.9 g
-
Cukor 311 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 485.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2880 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 643 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22211 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1867 micro
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 703 micro
-
β-karotin 1683 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Hozzávalók
A tortához
-
30 dkg sárgarépa
-
25 dkg zabliszt
-
20 dkg nádcukor
-
1.4 dl napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 teáskanál vanília kivonat
-
1 tk fahéj
-
1 teáskanál gyömbér
-
1 csipet só
Az öntethez
-
10 dkg nádcukor
-
1.5 dl habtejszín
Elkészítés
A tortához
- Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a levét kinyomkodjuk. A nádcukrot kicsit megdaráljuk, hogy finomabb szemű legyen. Szétválasztjuk a tojásokat.
- A fehérjékből lágy habot verünk, majd lassanként hozzáadjuk a cukor egyik felét, és kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojássárgájákat a cukor másik felével alaposan felhabosítjuk (5 perc), majd hozzáöntjük az olajat és a répát, valamint a citromlevet és a vaníliakivonatot, és ezekkel is kikeverjük.
- A tojássárgájás keverékbe szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, és a robotgéppel tovább vegyítjük (ha túl sűrű, hozzáadunk egy kicsit a tojásfehérjés habból, és azzal is elkeverjük).
- Fakanállal óvatosan a masszához forgatjuk a fehérjés habot.
- A kész masszát egy kivajazott-lisztezett kerek tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- Mialatt a torta sül, elkészítjük a karamell öntetet. Ehhez alacsony lángon egy lábasban karamellizáljuk a cukrot. Ezután levesszük, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáöntjük a tejszínt. Visszatéve folyamatosan kevergetjük, míg egynemű öntetet nem kapunk (a karamellizált cukor megkeményedésétől nem kell megijedni, teljesen fel fog oldódni).
- Az elkészült tortára öntjük-simítjuk az öntetet.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3879
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Húsvét közeledtével készítettem el először ezt a tortát, és egyből felkerült a kedvencek listájára. Nincs répaíze, viszont a répától a tészta kifejezetten finom lesz, nem szárad ki és nem igényli, hogy bármilyen tölteléket használjunk hozzá - a karamellel viszont kifejezetten passzolnak, különösen, hogy a barna (nád) cukor eleve egy kis karamelles jelleget ad neki. Mivel próbálok odafigyelni arra, hogy sütik esetében is egészséges alapanyagokat használjak, egyébként is nyerő nálam a zabliszt, de ennek a tortának a rusztikusságához kifejezetten illik, így annak is javaslom kipróbálni, aki egyébként fehér lisztet szokott használni. A receptet sok répatorta-recept alapján, a saját szempontjaim alapján alakítottam ki. Azt nem mondom, hogy diétás, de tökéletes választás lehet olyankor, ha a családban van, aki odafigyel arra, mit eszik, de olyan is, akinek csak az a fontos, hogy finomat kapjon.:-)