r
Nosalty Logó

Répatorta karamell öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatorta karamell öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához

Az öntethez

Összesen 497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához

Az öntethez

Összesen 3967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához

Az öntethez

Összesen 301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7045.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2806 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22211 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 3967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    703 micro
  • β-karotin
    1683 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tortához

Az öntethez

Elkészítés

A tortához

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a levét kinyomkodjuk. A nádcukrot kicsit megdaráljuk, hogy finomabb szemű legyen. Szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjékből lágy habot verünk, majd lassanként hozzáadjuk a cukor egyik felét, és kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojássárgájákat a cukor másik felével alaposan felhabosítjuk (5 perc), majd hozzáöntjük az olajat és a répát, valamint a citromlevet és a vaníliakivonatot, és ezekkel is kikeverjük.
  3. A tojássárgájás keverékbe szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, és a robotgéppel tovább vegyítjük (ha túl sűrű, hozzáadunk egy kicsit a tojásfehérjés habból, és azzal is elkeverjük).
  4. Fakanállal óvatosan a masszához forgatjuk a fehérjés habot.
  5. A kész masszát egy kivajazott-lisztezett kerek tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  6. Mialatt a torta sül, elkészítjük a karamell öntetet. Ehhez alacsony lángon egy lábasban karamellizáljuk a cukrot. Ezután levesszük, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáöntjük a tejszínt. Visszatéve folyamatosan kevergetjük, míg egynemű öntetet nem kapunk (a karamellizált cukor megkeményedésétől nem kell megijedni, teljesen fel fog oldódni).
  7. Az elkészült tortára öntjük-simítjuk az öntetet.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3879
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét közeledtével készítettem el először ezt a tortát, és egyből felkerült a kedvencek listájára. Nincs répaíze, viszont a répától a tészta kifejezetten finom lesz, nem szárad ki és nem igényli, hogy bármilyen tölteléket használjunk hozzá - a karamellel viszont kifejezetten passzolnak, különösen, hogy a barna (nád) cukor eleve egy kis karamelles jelleget ad neki. Mivel próbálok odafigyelni arra, hogy sütik esetében is egészséges alapanyagokat használjak, egyébként is nyerő nálam a zabliszt, de ennek a tortának a rusztikusságához kifejezetten illik, így annak is javaslom kipróbálni, aki egyébként fehér lisztet szokott használni. A receptet sok répatorta-recept alapján, a saját szempontjaim alapján alakítottam ki. Azt nem mondom, hogy diétás, de tökéletes választás lehet olyankor, ha a családban van, aki odafigyel arra, mit eszik, de olyan is, akinek csak az a fontos, hogy finomat kapjon.:-)

Hozzávalók

A tortához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...