r
Nosalty Logó

Répaszelet, a legszaftosabb répatortakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Répaszelet, a legszaftosabb répatortakocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

kandírozott répaspirál

Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

kandírozott répaspirál

Összesen 5629 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

kandírozott répaspirál

Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    853 micro
  • β-karotin
    2139 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    363.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5440.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1348 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2197 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    620 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1520 micro
  • α-karotin
    10236 micro
  • β-karotin
    25672 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 5629 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    527 micro
  • β-karotin
    1321 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

kandírozott répaspirál

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat a mézzel és a nádcukorral alaposan kihabosítjuk.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt és az olvasztott vajat, elkeverjük, majd belereszeljük a citrom héját és a répákat, és ezzel is összeforgatjuk.
  3. Végül jöhet bele az átszitált liszt és sütőpor, egy csipet só, ízlés szerint chai fűszerkeverék, majd a száraz alapanyagokkal is átkeverjük a tésztát.
  4. A tésztát sütőpapíros gáztepsire öntjük, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  5. A kész tésztát hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és félbevágjuk középen, az egyik felét pedig megkenjük a baracklekvárral.

krém

  1. A krém hozzávalóit egy nagy tálban csomómentesre keverjük, majd megkenjük a krémmel a baracklekváros tésztafelet - egy keveset hagyjuk meg a díszítéshez.
  2. A krémet egy spatulával elegyengetjük, majd rátesszük a tészta másik felét. Fél órát hagyjuk pihenni hűvös helyen, hogy összeálljon a sütemény, majd felkockázzuk.
  3. A répakockák tetejét a maradék krémmel, aprított dióval és a répaspirálokkal díszítjük.

kandírozott répaspirál

  1. A cukorból és a vízből cukorszirupot forralunk. A répából hosszú szeleteket vágunk egy zöldséghámozó segítségével, amiket aztán 15 percig főzünk alacsony lángon a szirupban.
  2. Az előfőzött répacsíkokat ezután sütőpapíros tepsire fektetjük (szépen, egyenesen), és 100 fokos sütőben 15 percet szárítjuk.
  3. A répacsíkokat a sütés leteltével kézzel megcsavarjuk spirállá, majd így hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 5599
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répaszelet, a legszaftosabb répatortakocka
Rosanics Petra 351 recept

Ha van olyan formája a répatortának, ami még az eredetinél is jobb, akkor úgy véljük, mi megtaláltuk! A szaftos répás tészta és a picit savanykás mascarpone csodálatos párost alkotnak ebben a krémes szeletben, amit a tésztába kevert dió és a tetejére varázsolt kandírozott répaspirál tesz tökéletessé. Flancosnak tűnik, pedig egyáltalán nem az, kezdők is bátran nekiállhatnak!

Hozzávalók

tészta

krém

kandírozott répaspirál

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...