Répaszelet, a legszaftosabb répatortakocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
18g tojás23 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
6g méz19 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
21g sárgarépa8 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
6g dió41 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
krém
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g krémsajt42 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g kardamom0 kcal
kandírozott répaspirál
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
220g tojás277 kcal
-
60g nádcukor228 kcal
-
75g méz228 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
75g dió491 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
139 kcal
krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
1g kardamom3 kcal
kandírozott répaspirál
Összesen
5629
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
11.3g tojás14 kcal
-
3.1g nádcukor12 kcal
-
3.9g méz12 kcal
-
2.6g habtejszín8 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
12.9g sárgarépa5 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
3.9g dió25 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.2g fűszerkeverék1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g sárgabaracklekvár7 kcal
krém
-
12.9g mascarpone52 kcal
-
10.3g krémsajt26 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
5.1g vaj37 kcal
-
0.1g kardamom0 kcal
kandírozott répaspirál
Összesen
291
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 853 micro
-
β-karotin 2139 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 363.9 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5440.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1348 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 2197 mg
-
Nátrium 1509 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.6 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 620 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4096 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 689 mg
-
Retinol - A vitamin: 1520 micro
-
α-karotin 10236 micro
-
β-karotin 25672 micro
-
β-crypt 268 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2518 micro
Összesen
5629
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 527 micro
-
β-karotin 1321 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
tészta
-
4 db tojás
-
60 g nádcukor
-
75 g méz
-
50 ml habtejszín
-
60 g vaj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
150 g finomliszt
-
75 g dió
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
50 g sárgabaracklekvár
krém
-
250 g mascarpone
-
200 g krémsajt
-
100 g porcukor
-
100 g vaj
-
1 kk kardamom
kandírozott répaspirál
Elkészítés
tészta
- A tojásokat a mézzel és a nádcukorral alaposan kihabosítjuk.
- Hozzáadjuk a tejszínt és az olvasztott vajat, elkeverjük, majd belereszeljük a citrom héját és a répákat, és ezzel is összeforgatjuk.
- Végül jöhet bele az átszitált liszt és sütőpor, egy csipet só, ízlés szerint chai fűszerkeverék, majd a száraz alapanyagokkal is átkeverjük a tésztát.
- A tésztát sütőpapíros gáztepsire öntjük, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
- A kész tésztát hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és félbevágjuk középen, az egyik felét pedig megkenjük a baracklekvárral.
krém
- A krém hozzávalóit egy nagy tálban csomómentesre keverjük, majd megkenjük a krémmel a baracklekváros tésztafelet - egy keveset hagyjuk meg a díszítéshez.
- A krémet egy spatulával elegyengetjük, majd rátesszük a tészta másik felét. Fél órát hagyjuk pihenni hűvös helyen, hogy összeálljon a sütemény, majd felkockázzuk.
- A répakockák tetejét a maradék krémmel, aprított dióval és a répaspirálokkal díszítjük.
kandírozott répaspirál
- A cukorból és a vízből cukorszirupot forralunk. A répából hosszú szeleteket vágunk egy zöldséghámozó segítségével, amiket aztán 15 percig főzünk alacsony lángon a szirupban.
- Az előfőzött répacsíkokat ezután sütőpapíros tepsire fektetjük (szépen, egyenesen), és 100 fokos sütőben 15 percet szárítjuk.
- A répacsíkokat a sütés leteltével kézzel megcsavarjuk spirállá, majd így hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 5671
- Feltöltés dátuma: 2024. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
360 recept
Ha van olyan formája a répatortának, ami még az eredetinél is jobb, akkor úgy véljük, mi megtaláltuk! A szaftos répás tészta és a picit savanykás mascarpone csodálatos párost alkotnak ebben a krémes szeletben, amit a tésztába kevert dió és a tetejére varázsolt kandírozott répaspirál tesz tökéletessé. Flancosnak tűnik, pedig egyáltalán nem az, kezdők is bátran nekiállhatnak!