r
Nosalty Logó

Répás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
convecteur temporel
Répás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Répás rész

Sajttorta rész

Díszítéshez

Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Répás rész

Sajttorta rész

Díszítéshez

Összesen 3047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Répás rész

Sajttorta rész

Díszítéshez

Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    202 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8981 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 3047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Répás rész

Sajttorta rész

Díszítéshez

Elkészítés

Répás rész

  1. Reszeljük le a sárgarépákat.
  2. A cukrot a vanília aromával és a tojással fehéredésig keverjük. (Persze nem lesz annyira fehér, mintha fehér cukorból lenne.) Majd hozzáöntjük az olajat.
  3. Összeszitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd ezt a száraz keveréket hozzáadjuk a cukros keverékhez, és jól kikeverjük.
  4. Végül hozzákeverjük a lereszelt répát is.

Sajttorta rész

  1. Krémesre keverjük a hozzávalókat.
  2. A formákat vajjal vagy olajjal vékonyan kikenjük, mindegyikbe kanalazunk egyet a répás masszából, majd a sajtos masszából, ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.
  3. Süssük a formácskákat 175 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig (alsó-felső sütés). Ha pirulna a teteje, lefedjük alufóliával. Akkor van kész a süti, ha már csak a tészta közepe remegős, tűpróbával ellenőrizzük. Ha késznek ítéljük, kikapcsoljuk a sütőt és résnyire kinyitjuk az ajtaját.
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni, legjobb egy estét pihentetni a hűtőben, így könnyebben tálalható lesz.

Díszítéshez

  1. Kemény habbá verjük a tejszínt, és azzal tálaljuk a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1673
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Ajánló

Én a tejszínes díszítést kihagytam, illetve a répás réteghez az eredeti recept szerint a fűszerezés: 1/2 tk fahéj, őrölt szerecsendió, őrölt szegfűszeg, nekem ezek sajnos nem voltak, ezért használtam mézeskalács fűszerkeveréket. Nekem kb. 30 perc biztosan kellett a sütihez, de ez nagyon sütőfüggő, így ajánlatos ránézni. Én tejfölből már mindig csak házit, zsírosabbat, ízesebbet használok. Szerintem sokkal finomabb. Egy jó kis kávézgatás mellé ajánlom! Nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répás sajttorta
convecteur temporel 9 recept

A Blikk Nők Konyha áprilisi magazinjában leltem erre a receptre, és mivel nálunk a két nagy kedvenc a répa és a sajttorta, biztos voltam benne, hogy ezt el kell készítenem. Illetve az újságban a képen szép csíkos a süti, hát nekem nem lett az, csak réteges, ellenben nagyon nagyon finom. Nem egy nagyon édes sütemény, nincs benne sok cukor, kellemes desszert. Az eredeti recept négy kis mini tortaformát írt sütéshez, nekem sajnos az nem volt, így szilikonos muffin formákban és a képen is látható szív formában sütöttem. Érdemes egy napot pihentetni a kész sütiket, hiszen a sajtréteg majd a hűtés során dermed meg. Nagyon fincsi süti, mindenkinek ajánlom!!!

Hozzávalók

Répás rész

Sajttorta rész

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...