Répás sajttorta
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Répás rész
-
20g barna cukor76 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
23g napraforgó olaj199 kcal
-
28g finomliszt100 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
0 kcal
Sajttorta rész
-
58g tömlős krémsajt104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
13g tejföl25 kcal
Díszítéshez
-
50g habtejszín146 kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Répás rész
-
80g barna cukor304 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g napraforgó olaj796 kcal
-
110g finomliszt400 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
0 kcal
Sajttorta rész
-
230g tömlős krémsajt414 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Répás rész
-
7.5g barna cukor28 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
8.4g napraforgó olaj74 kcal
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
11.2g sárgarépa4 kcal
-
0 kcal
Sajttorta rész
-
21.5g tömlős krémsajt39 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
Díszítéshez
-
18.7g habtejszín55 kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 417 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 928 micro
-
β-karotin 2245 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.6 g
Zsír
-
Összesen 202 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1365.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 346.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1667 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 763 micro
-
α-karotin 3713 micro
-
β-karotin 8981 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 784 micro
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 347 micro
-
β-karotin 839 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
Répás rész
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 db tojás
-
90 ml napraforgó olaj
-
110 g finomliszt
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
-
1 teáskanál szódabikarbóna
Sajttorta rész
-
60 g cukor
-
1 db tojás
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
50 g tejföl
Díszítéshez
-
200 ml habtejszín
Elkészítés
Répás rész
- Reszeljük le a sárgarépákat.
- A cukrot a vanília aromával és a tojással fehéredésig keverjük. (Persze nem lesz annyira fehér, mintha fehér cukorból lenne.) Majd hozzáöntjük az olajat.
- Összeszitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd ezt a száraz keveréket hozzáadjuk a cukros keverékhez, és jól kikeverjük.
- Végül hozzákeverjük a lereszelt répát is.
Sajttorta rész
- Krémesre keverjük a hozzávalókat.
- A formákat vajjal vagy olajjal vékonyan kikenjük, mindegyikbe kanalazunk egyet a répás masszából, majd a sajtos masszából, ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.
- Süssük a formácskákat 175 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig (alsó-felső sütés). Ha pirulna a teteje, lefedjük alufóliával. Akkor van kész a süti, ha már csak a tészta közepe remegős, tűpróbával ellenőrizzük. Ha késznek ítéljük, kikapcsoljuk a sütőt és résnyire kinyitjuk az ajtaját.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, legjobb egy estét pihentetni a hűtőben, így könnyebben tálalható lesz.
Díszítéshez
- Kemény habbá verjük a tejszínt, és azzal tálaljuk a süteményt.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1673
- Feltöltés dátuma: 2014. április 12.
Ajánló
Én a tejszínes díszítést kihagytam, illetve a répás réteghez az eredeti recept szerint a fűszerezés: 1/2 tk fahéj, őrölt szerecsendió, őrölt szegfűszeg, nekem ezek sajnos nem voltak, ezért használtam mézeskalács fűszerkeveréket. Nekem kb. 30 perc biztosan kellett a sütihez, de ez nagyon sütőfüggő, így ajánlatos ránézni. Én tejfölből már mindig csak házit, zsírosabbat, ízesebbet használok. Szerintem sokkal finomabb. Egy jó kis kávézgatás mellé ajánlom! Nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A Blikk Nők Konyha áprilisi magazinjában leltem erre a receptre, és mivel nálunk a két nagy kedvenc a répa és a sajttorta, biztos voltam benne, hogy ezt el kell készítenem. Illetve az újságban a képen szép csíkos a süti, hát nekem nem lett az, csak réteges, ellenben nagyon nagyon finom. Nem egy nagyon édes sütemény, nincs benne sok cukor, kellemes desszert. Az eredeti recept négy kis mini tortaformát írt sütéshez, nekem sajnos az nem volt, így szilikonos muffin formákban és a képen is látható szív formában sütöttem. Érdemes egy napot pihentetni a kész sütiket, hiszen a sajtréteg majd a hűtés során dermed meg. Nagyon fincsi süti, mindenkinek ajánlom!!!