r
Nosalty Logó

Répás-narancsos minikuglófok

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Répás-narancsos minikuglófok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1162 micro
  • β-karotin
    2774 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2060.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4649 micro
  • β-karotin
    11096 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 1802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    615 micro
  • β-karotin
    1468 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A répát lereszeljük.
  3. A tojássárgájákat habosra keverjük 2 ek fruktózzal.
  4. A fehérjéket csipet sóval habosra keverjük, majd a végén hozzáadjuk a maradék fruktózt, és nagyon kemény, fényes habot verünk belőle.
  5. A reszelt répát elkeverjük a darált mogyoróval és a liszttel.
  6. A cukros tojássárgájába óvatosan belekeverjük a fehérjehabot, majd rászórjuk a lisztes-mogyorós répát, és kíméletesen összekeverjük keverőlapáttal, vigyázva, hogy a hab ne törjön. (A sorrend nagyon fontos. Tavaly, mikor Christan Teubner receptje alapján töktortát sütöttem, jöttem rá, hogy mennyivel könnyebb-habosabb lesz a tészta, ha így keverjük el.)
  7. A masszát kivajazott mini kuglófformákba kanalazzuk, majd a sütőbe tesszük. A hőfokot letekerjük 160 fokra, és kb.30 percig sütjük.
  8. A "mázhoz" a narancslevet elkeverjük a lekvárral, és a még langyos kuglófokra kanalazzuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7332
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 15.

Ajánló

8 db lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy igazi téli édesség. Répa-narancs-mogyoró. (Ritkán rikkant a rigó?) A répától nem kell megijedni, nagyon finom. Nem is érződik benne a répa. Inkább narancsos-citrusos ízvilága van.  Ha nem mondjuk meg, mi van benne, rá sem jön senki.:) Viszont nagyon egészséges, liszt alig van benne, cukor pedig egyáltalán nem, ehelyett fruktózzal készült.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...