r
Nosalty Logó

Répakrémleves sült paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Répakrémleves sült paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5311 micro
  • β-karotin
    13049 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10325 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 257 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3613.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    10622 micro
  • β-karotin
    26099 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20650 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 516 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    715 micro
  • β-karotin
    1756 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1390 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, és kevés olívaolajon a főzőedényben lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
  2. Hozzáadjuk a hagymákat. Megfőzzük, de nem teljesen puhára.
  3. Öntünk az alapléhez 1 dl paradicsomlevet. Fűszerezzük sóval, fűszerkeverékkel, friss bazsalikomlevéllel.
  4. Közben előmelegített sütőben a karikára vágott paradicsomokat kevés olíván megsütjük.
  5. A répákat átszedjük a turmixgépbe, hozzáöntünk a levéből, adunk hozzá még 3 ektejszínt és 1 dl paradicsomlevet, és összeturmixoljuk.
  6. Addig adunk hozzá a levéből, ameddig el nem érjük a kívánt krémességet.
  7. Szórunk még hozzá friss bazsalikomot.
  8. Tálalásnál belehelyezzük a levesbe a sült paradicsom szeleteket, és megszórjuk cheddar sajttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2686
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma újratöltöm a hűtőt sok-sok zöldséggel, elültetem a friss fűszernövényeket, és új lendülettel, készülve a nyárra igyekszem megújulni. Remélem a lelkesedés mellett ötletekkel is tudok szolgálni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...