Répakocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
50g sárgarépa18 kcal
-
68g finomliszt246 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
19g kókuszreszelék124 kcal
-
250g körte128 kcal
-
18 kcal
-
13g ananászkonzerv8 kcal
A krémhez
-
313g krémsajt781 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A marcipán répához
Összesen
2342
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
200g sárgarépa73 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
75g kókuszreszelék495 kcal
-
1000g körte513 kcal
-
100g őszibarack konzerv72 kcal
-
50g ananászkonzerv30 kcal
A krémhez
-
1250g krémsajt3125 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A marcipán répához
Összesen
9366
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3.3g napraforgó olaj30 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
-
1.3g mandula8 kcal
-
13 kcal
-
26.3g körte13 kcal
-
2.6g őszibarack konzerv2 kcal
-
1.3g ananászkonzerv1 kcal
A krémhez
-
32.8g krémsajt82 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
A marcipán répához
Összesen
246
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 151.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.5 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 294.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 1550 micro
-
β-karotin 3836 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
2342
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.8 g
Zsír
-
Összesen 606.3 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2378.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 1084 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 838 g
-
Cukor 504 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 1176.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 6198 micro
-
β-karotin 15342 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1424 micro
Összesen
9366
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 163 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg sárgarépa
-
27 dkg finomliszt
-
25 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 tk fahéj
-
2 db tojás
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
7.5 dkg kókuszreszelék
A krémhez
-
7.5 dkg vaj
-
3 ek porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 fél citromból nyert citromlé
A marcipán répához
Elkészítés
A tésztához
- A répát megpucoljuk és aprítógépben megdaráljuk.
- A tojásokat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a répát és a felsorolt hozzávalókat.
- Kivajazott, lisztezett formába simítjuk és 180 fokon sütjük 50 percig (tűpróbát érdemes végezni).
- Közben kikavarjuk a krémet.
- A kész tésztát rácson kihűtjük, kettévágjuk és a krém felével megtöltjük. A krém másik felét a tetejére kenjük.
- Éles késsel felkockázzuk, mindegyik kocka tetejére egy-egy marcipánból formált répát teszünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x26
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 30843
- Feltöltés dátuma: 2010. április 04.
Ajánló
Több napig eltartható hűvös helyen, sőt másnap még finomabb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ahány ház, annyi répatorta. Én az idén a jól bevált répatorta receptemet a tavaszi megújulás jegyében átalakítottam. A sütemény tésztáját kókuszreszelékkel és gyümölcsökkel dúsítottam. Megújult a forma is, a szokásos tortaformát szögletes tepsire cseréltem. Ami változatlan maradt, az a Philadelphiás sajtkrém, ettől jobbat elképzelni sem tudok.