r
Nosalty Logó

Répaföld tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répaföld tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Összesen 8012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Összesen 420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    450 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3274.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    928.7 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3484 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 8012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Elkészítés

A sárga piskótához

  1. Először a "répákhoz" készítjük el a piskótát. Ehhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet.
  2. Színezzük az ételfestékekkel, annyit adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk.
  3. Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.
  4. Ha kihűlt, akkora répa alakokat vágunk ki belőle, ami állítva belefér a gyümölcskenyér formánkba. Szorosan végigrakjuk a formát a "répákkal" úgy, hogy a hegyük álljon felfele, hogy amikor kifordítjuk, úgy nézzen ki, mintha a földben állnának.

A csokis piskótához

  1. Összeállítjuk a csokis piskótát. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, vanília kivonatot, és simára keverjük.
  2. Az étcsokit felolvasztjuk mikrohullámúban vagy gőz fölött, és a vízzel az előzőekhez keverjük. Beleöntjük a formánkba úgy, hogy mindenhova jusson belőle, és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha megsült, fordítsuk le, és hagyjuk kihűlni, vegyük le róla a formánkat, és szórjuk meg leesett piskóta reszelékkel.
  4. Marcipán vagy ostya levelekkel díszítsük, és tejjel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1355
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a húsvétot igazán közel hozza, ennél hangulatosabb sütemény kevés van a húsvéti asztalon, és nem mellesleg, nagyon finom is egy pohár tej mellett.

Hozzávalók

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...