r
Nosalty Logó

Reform túrós derelye

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Reform túrós derelye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2202 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.9 g
  • Cink
    168 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    134 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4433.7 g
  • Cink
    336 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    267 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 2202 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.7 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a tojássárgával, margarinnal, sóval és annyi vízzel összegyúrjuk, hogy egy viszonylag kemény, de gyúrható tésztát kapjunk. Fél órára félretesszük pihenni.
  2. A túrótöltelékhez a túrót áttörjük, folyékony édesítőszerrel édesítjük, 1tk tejföllel lazítjuk, és ízlés szerint fahéjjal fűszerezzük.
  3. Egy fazékban vizet forralunk 2 tk sóval.
  4. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk.
  5. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval (én 6 cm átmérőjűt használtam) köröket szaggatunk belőle. A körök közepébe 1 tk túrótölteléket teszünk, félbehajtjuk úgy, hogy a töltelék ne jöjjön ki, lenyomkodjuk a szélét, és villával még megnyomkodjuk, hogy szép cakkos legyen a derelyék széle.
  6. Forrásban lévő vízbe tesszük, kb 10 percig főzzük az újraforrástól számítva.
  7. Szűrő segítségével rászedjük a zsemlemorzsára, beleforgatjuk, és tálba tesszük.
  8. Ezt a mennyiségű derelyét én háromszorra főztem ki.
  9. Az öntethez a tejfölt édesítőszerrel édesítjük, teszünk bele ízlés szerint fahéjat, és már ehetjük is!
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22397
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kísérletnek indult, mert szeretem a derelyét, de a finomlisztet kevésbé. És lám, elsőre sikerült!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...