r
Nosalty Logó

Reform sajtos-sonkás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bejja
Reform sajtos-sonkás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1273 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 319 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 1273 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá.
  3. A sárgáját összekeverjük az apróra darabolt sajttal, sonkával és az 1 ek olívaolajjal.
  4. A felvert fehérjét óvatosan összekavarjuk a sárgájával.
  5. A zablisztet elkeverjük a szódabikarbónával, és óvatosan beleszitáljuk a tojásba.
  6. Nem kell bele só, mert elég sós a sajt és a sonka (csak egészségesen!) :-).
  7. Belekanalazzuk a muffinsütőbe, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük. Nem légkeveréssel, mert kiszárad! Ebből 14 db muffin lett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9860
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Ajánló

Savanykás piros almával... isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próbáljuk a búzaliszt fogyasztását visszafogni több-kevesebb sikerrel. Főleg az Ikreknek nehéz jót sütni, de ez még nekik is "bejött".:-)) Az oviba azt visznek 1-1 almával, amit persze ki kell magozzak... Mert úgy néznek a magra, mint valami földönkívüli ételre! Készítettem már almásan is úgy, hogy belesütöttem az almát a sonkával. Az is fincsi!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...