r
Nosalty Logó

Reform répatorta Norasz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Norasz
Reform répatorta Norasz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

326
Kalória
8g
Fehérje
14.2g
Szénhidrátok
26.8g
Zsír
38.2g
Víz
60g
Koleszterin
2.6g
Rost
2.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1958 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1968 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4369.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11806 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 1958 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    704 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A liszteket egy keverőtálba mérjük, majd hozzáadunk minden száraz hozzávalót (a diót, a sót, az édesítőt, a sütőport, stb.)
  3. A tojásokat picit felverjük, majd jól összekeverjük a folyékony halmazállapotú kókuszolajjal, és hozzáadjuk a répát is.
  4. Az egészet beleöntjük a lisztes keverékbe, és jól elkeverjük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy pici vízzel javíthatunk rajta. A piskótatésztánál kicsit masszívabb állag a cél.
  5. Az egészet sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 170 fokon 45 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  6. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét folyékony édesítőszerrel, pár csepp citromlével és kevés őrölt vaníliával egyneművé keverjük, majd pár percre hűtőbe tesszük. A krém elkészítésének számos variációja lehetséges. Facsarhatunk bele narancsot, de lazíthatjuk néhány evőkanál tejföllel, esetleg joghurttal is.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tetejét porrá tört eritrittel ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Ez a sütemény egyike azoknak, amit büntetlenül lehet új ízekkel, fűszerekkel kipróbálni, és valahogy mindig minden illik hozzá. Ez amolyan “karácsonyízű” répatorta volt szerecsendióval, fahéjjal, egy csipet mézeskalács fűszerrel és mascarpone krémmel. Tökéletes kiegészítője bármilyen ünnepi asztalnak, de a hétköznapokban is igazi különleges finomság.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!