Reform répatorta Norasz konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norasz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tésztához
-
25 kcal
-
25 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4g dió28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
5g kókuszolaj45 kcal
Krémhez
-
42g mascarpone168 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
Összesen
326
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tésztához
-
152 kcal
-
152 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
26g dió170 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g kókuszolaj268 kcal
Krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1958
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tésztához
-
6.4g tönkölybúza liszt22 kcal
-
22 kcal
-
1.7g sütőpor1 kcal
-
3.7g dió24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
22.8g sárgarépa8 kcal
-
15.6g tojás20 kcal
-
4.3g kókuszolaj38 kcal
Krémhez
-
35.6g mascarpone144 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
Összesen
280
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 728.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 1968 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
326
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 161 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4369.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 1036 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1884 mg
-
Nátrium 1191 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 229.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1344 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11806 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1009 micro
Összesen
1958
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 704 micro
-
β-karotin 1679 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
3 evőkanál tönkölybúza liszt
-
3 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
2 db tojás
Krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
4 csepp folyékony édesítőszer
Elkészítés
Tésztához
- A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A liszteket egy keverőtálba mérjük, majd hozzáadunk minden száraz hozzávalót (a diót, a sót, az édesítőt, a sütőport, stb.)
- A tojásokat picit felverjük, majd jól összekeverjük a folyékony halmazállapotú kókuszolajjal, és hozzáadjuk a répát is.
- Az egészet beleöntjük a lisztes keverékbe, és jól elkeverjük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy pici vízzel javíthatunk rajta. A piskótatésztánál kicsit masszívabb állag a cél.
- Az egészet sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 170 fokon 45 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
- Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét folyékony édesítőszerrel, pár csepp citromlével és kevés őrölt vaníliával egyneművé keverjük, majd pár percre hűtőbe tesszük. A krém elkészítésének számos variációja lehetséges. Facsarhatunk bele narancsot, de lazíthatjuk néhány evőkanál tejföllel, esetleg joghurttal is.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tetejét porrá tört eritrittel ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4034
- Feltöltés dátuma: 2015. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norasz
20 recept
Ez a sütemény egyike azoknak, amit büntetlenül lehet új ízekkel, fűszerekkel kipróbálni, és valahogy mindig minden illik hozzá. Ez amolyan “karácsonyízű” répatorta volt szerecsendióval, fahéjjal, egy csipet mézeskalács fűszerrel és mascarpone krémmel. Tökéletes kiegészítője bármilyen ünnepi asztalnak, de a hétköznapokban is igazi különleges finomság.