r
Nosalty Logó

Reform répatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Kriszdent
Reform répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3802 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    990 micro
  • β-karotin
    2578 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    166.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4393 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    1865 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.7 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3025 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    25783 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2208 micro
Összesen 3802 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    658 micro
  • β-karotin
    1714 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 6 tojássárgáját habosra keverjük a mézzel.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tojásfehérjék kivételével. Igen sűrű lesz, ezért várunk kicsit, hogy a répa levet engedjen.
  3. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a masszába.
  4. Kivajazott oldalú tortaformába (35x25 cm) alulra sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát.
  5. 180 Celsius fokon, légkeveréssel megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e rendesen.
  6. Felszeleteljük, ízlés szerint fagyival, lekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10881
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kriszdent 1 recept

Azt az isteni répatortát szerettem volna megsütni, amivel egy kedves ismerősöm kínált egyszer... De ahogy az lenni szokott, elfogyott  a teljes kiőrlésű liszt, de volt itthon mákliszt, a mézes süti fűszert előállítottam házilag, dió helyett mandulát, aszalt szilva helyett aszalt sárgabarackot használtam, és mivel a mazsolát ki nem állhatják a gyerekeim, aszalt vörösáfonyát tettem a sütibe.  Egy teljesen új ízvilág jött létre, amit az "antireform" családom igencsak kultivált..:) Mi cseresznye-meggylekvárral fogyasztottuk, amit mézzel főztem össze frissen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...