r
Nosalty Logó

Reform kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scilla bifolia
Reform kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 806 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 806 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3747.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    719 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 3217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos, cukrostejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, vajat, tojást és az élesztős tejet összedolgozzuk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, és felfőzzük. Nagyon sűrű masszát kapunk.
  4. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, vékonyan rákenjük a tölteléket, majd szorosan felcsavarjuk.
  5. Éles késsel felszeleteljük és vajjal, vagy olajjal kikent tepsibe rakjuk. A csigák oldalát is megkenjük olajjal, a tetejüket pedig tejföllel vagy tojásfehérjével.
  6. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16698
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reform kakaós csiga
scilla bifolia 1 recept

Kisfiam nagyon rákapott a kakaós csigára, és hogy egy kicsit egészségesebbé tegyem ezt a reggeli csemegét, módosítottam a hagyományos recepten. Répacukor helyett fruktózt és xilitet használtam. Fontos: a kelt tésztába nem szabad xilitet tenni, mert nem kel meg a tészta!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...