Red velvet csigák
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek cukor
-
400 ml tej
-
20 g friss élesztő
-
2 db tojássárgája
A töltelékhez és díszítéshez
-
80 g mandulapehely
-
400 g krémsajt
-
80 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
100 g fehér csokoládé
635
Kalória
14.4g
Fehérje
77.5g
Szénhidrátok
28.8g
Zsír
14g
Víz
70.3g
Koleszterin
3g
Rost
26.3g
Cukor
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
1g só0 kcal
-
5 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A töltelékhez és díszítéshez
-
10g mandulapehely59 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
Összesen
635
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
6g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A töltelékhez és díszítéshez
-
80g mandulapehely472 kcal
-
400g krémsajt1000 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
Összesen
5071
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
28.9g finomliszt105 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A töltelékhez és díszítéshez
-
4.6g mandulapehely27 kcal
-
23.1g krémsajt58 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.8g fehér csokoládé31 kcal
Összesen
292
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 698 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 14 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
635
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.2 g
Zsír
-
Összesen 230.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5583.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 997 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 1337 mg
-
Nátrium 2673 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619.7 g
-
Cukor 210 mg
-
Élelmi rost 24 mg
Víz
-
Összesen 112.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 468 mg
-
Retinol - A vitamin: 493 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 529 micro
Összesen
5071
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 6.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
292
kcal
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, tejet, tojássárgájákat és a puha vajat. Az ételfestéket némi tejjel elkeverve, az élesztőtől külön adjuk a többi hozzávalóhoz.
- Az alapanyagokból egységes masszát gyúrunk, majd a gombócot géppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg fényes, feszes nem lesz a felszíne. Kivajazott tálba tesszük, a tészta felületét is bekenjük vajjal, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez és díszítéshez
- A mandulapelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk, míg enyhén barna és illatos nem lesz. Egy tálba öntjük, kihűtjük, majd késes aprítóban porrá daráljuk.
- Egy tálban elkeverjük a krémsajtot, porcukrot, darált mandulát, vaníliát és a frissen reszelt citromhéjat.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tészta közepén üresen hagyunk egy kétujjnyi sávot, a többi részén pedig eloszlatjuk a mandulás krémsajtot. Kétoldalról felcsavarjuk a tésztát, hogy középen, az üres sávnál találkozzanak.
- Recés késsel kétujjnyi vastag szeleteket vágunk, majd sütőpapíros tepsire fektetjük őket. A csigák alját kissé megnyomhatjuk-megnyújthatjuk, hogy szív alakjuk legyen.
- A csigákat lefedve 30 percig kelesztjük, majd alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe toljuk. Így sütjük őket 20 percig, majd további 15 percig fólia nélkül.
- A megsült csigákat rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, végül olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Sütés ideje: 35 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A red velvet, azaz vörösbársony több formát is ölthet a cukrászat világában. Ha épp nem tortaként, muffinként vagy pohárkrémként csábít, csigává is változhat. Az alábbi recept kiváló választás, ha kedveskednénk szívünk választottjának Valentin-nap vagy bármilyen más különleges esemény alkalmából.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!