r
Nosalty Logó

Red velvet csigák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Red velvet csigák: piros kelt tésztából sütött csigák, krémsajtos töltelékkel, olvasztott fehér csokoládéval tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

635
Kalória
14.4g
Fehérje
77.5g
Szénhidrátok
28.8g
Zsír
14g
Víz
70.3g
Koleszterin
3g
Rost
26.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 5071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5583.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.7 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 5071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, tejet, tojássárgájákat és a puha vajat. Az ételfestéket némi tejjel elkeverve, az élesztőtől külön adjuk a többi hozzávalóhoz.
  2. Az alapanyagokból egységes masszát gyúrunk, majd a gombócot géppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg fényes, feszes nem lesz a felszíne. Kivajazott tálba tesszük, a tészta felületét is bekenjük vajjal, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez és díszítéshez

  1. A mandulapelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk, míg enyhén barna és illatos nem lesz. Egy tálba öntjük, kihűtjük, majd késes aprítóban porrá daráljuk.
  2. Egy tálban elkeverjük a krémsajtot, porcukrot, darált mandulát, vaníliát és a frissen reszelt citromhéjat.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tészta közepén üresen hagyunk egy kétujjnyi sávot, a többi részén pedig eloszlatjuk a mandulás krémsajtot. Kétoldalról felcsavarjuk a tésztát, hogy középen, az üres sávnál találkozzanak.
  4. Recés késsel kétujjnyi vastag szeleteket vágunk, majd sütőpapíros tepsire fektetjük őket. A csigák alját kissé megnyomhatjuk-megnyújthatjuk, hogy szív alakjuk legyen.
  5. A csigákat lefedve 30 percig kelesztjük, majd alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe toljuk. Így sütjük őket 20 percig, majd további 15 percig fólia nélkül.
  6. A megsült csigákat rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, végül olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A red velvet, azaz vörösbársony több formát is ölthet a cukrászat világában. Ha épp nem tortaként, muffinként vagy pohárkrémként csábít, csigává is változhat. Az alábbi recept kiváló választás, ha kedveskednénk szívünk választottjának Valentin-nap vagy bármilyen más különleges esemény alkalmából.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!