Rebarbarás zsemlefelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
456
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1822
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 820.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 93.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
456
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 71.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3280.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1097 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 1485 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.3 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 372.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
1822
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zsemléket 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A rebarbarát éles késsel vékonyan felkarikázzuk és egy méretes tálba rakjuk. Megszórjuk a cukor negyedével és a fahéjjal. Összekeverjük és félretesszük.
- Egy méretes tepsit vagy tűzállótálat (nálam ez 20x30 cm) körbebélelünk sütőpapírral úgy, hogy a tepsi szélein kilógjon.
- A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját habosra keverjük a cukor kétnegyedével és a vaníliás cukorral. Egy méretes lábasban összemelegítjük a vajat a tejjel, majd hozzákeverjük a cukros tojássárgáját.
- A zsemleszeletek felét egyenként megmártjuk a meleg tojásos tejben, és kirakjuk vele a sütőforma alját. Erre egyenletesen elosztjuk a rebarbaraszeleteket. A fahéjas levet, amit kiengedett, ráöntjük.
- A zsemleszeletek másik felét ismét egyenként megmártjuk a tejben, és befedjük vele a rebarbarát. Ha marad cukros tej, ráöntjük.
- Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény, fénylő habbá verjük a cukor megmaradt egynegyedével. A tepsit kivesszük a sütőből, és rákenjük a habot. Visszatéve a sütőbe még sütjük 15 percig.
- Amikor szépen megpirult a teteje, kivesszük a tepsit. Óvatosan kiemeljük a papír segítségével a felfújtat. Miután langyosra hűlt, szeletelve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 503
- Feltöltés dátuma: 2020. július 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
A kertünkben hatalmas rebarbaratövek díszlenek. Sokszor készítek belőle valami finomságot. Most szintén egy családi receptet ajánlok kipróbálásra. Eredetileg a tejben az egész tojásokat kell elkeverni, de mi így, túl száraznak éreztük ezt a desszertet. Ezért a tojások fehérjét habbá vertem, és a felfújt tetejére kentem. Sokkal gusztább és szaftosabb lett az eredmény.