r
Nosalty Logó

Rebarbarás mascarponekrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Rebarbarás mascarponekrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 354 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rebarbara szirup készítése:
  2. A rebarbaraszárat alaposan mossuk, majd hámozzuk meg, ha túl fás a szára.
  3. 1 cm -es darabokravágjuk fel,és annyi vízben, amennyi bőven ellepi főzzük meg.
  4. Ha megfőtt, adjuk hozzáa kristálycukrot, és a citrom levét, majd kb 3-4 percig hagyjuk sűrűsödni.
  5. Miután besűrűsödött, botmixerrel turmixoljuk le alaposan.
  6. Miután leturmixoltuk, gézlapon, vagy szűrőn keresztül szűrjük le (nekem nem volt gézlapom, ezért kicsit zavaros lett a szirup). :)
  7. Krém készítése:
  8. A mascarpone -t verjük fel habosra a porcukorral, majd a rebarbara szirup negyedét keverjük hozzá.
  9. A zselatinlapokat 1 dl vízben oldjuk fel, és 3 - 4 evőkanálnyit adjunk a mascarpone-hoz.
  10. Reszeljük bele az előzőleg alaposan megmosottnarancs héját, és csavarjuk bele a levét is.
  11. Keverjük össze alaposan, majd a kis edénykékbe (poharakba)tegyükbele az elkészült krémet.
  12. Egy konyharuhát az asztalratéve, ütögessük az asztalnak az edénykéket addig, amíg a krém teljesen elterül.
  13. Lefóliázva hűtőbe tesszük.
  14. Rebarbara zselé készítése:
  15. A maradékfeloldott zselatintés rebarbara szirupot öntsük össze, ésalaposan keverjük el. (Ha a zselatin megdermedt, óvatosan melegítsük fel, ügyelve arra, hogy ne forrjon!)
  16. Összeállítás:
  17. A hűtőben megdermedt krémreóvatosan öntsükrá a rebarbarazselét, majd tegyük vissza a hűtőbe,hogy a zseléis megdermedjen.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15307
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 06.

Ajánló

Amennyire könnyű krémnek tűnik, annyira laktató. Javasolt egy könnyű ebéd befejezéséhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyutól kaptam pár házi termesztésű rebarbaraszárat, és ha már a hűtőben ott díszelgett egy doboz mascarpone, gondoltam egyesítem a jó tulajdonságaikat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...