Rebarbarás béles
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
A töltelékhez
A pirított darához
A tésztához
Összesen
392
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
A töltelékhez
A pirított darához
A tésztához
Összesen
4701
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
A töltelékhez
A pirított darához
-
9.3g búzadara34 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tésztához
Összesen
219
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
392
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 89.8 g
Zsír
-
Összesen 217.7 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 879 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2810.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1128 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 600.4 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 956.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1780 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 1712 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 821 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1838 micro
Összesen
4701
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A töltelékhez
- A rebarbarát megmossuk és kb. fél cm-es darabokra vágjuk.
- A vizet cukorral és egész fahéjjal főni tesszük, majd ha felforrt, beletesszük a rebarbarát. Épphogy felforraljuk, és levesszük a tűzről. Hagyjuk langyosra hűlni.
- A búzadarát kevés olajonmegpirítjuk, majd azonos mennyiségű vízzel felöntjük. Hagyjuk, hogy a víz elpárologjon, miközben a dara kifakad. Cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
- A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
- Az egész tojásokkal és tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát kettévesszük, és az egyik felét kisodorjuk, majd kivajazott, nagy gáztepsibe tesszük, úgy, hogy a tésztából kis peremet csinálunk a tepsi falán.
- Rásimítjuk a búzadarát, majd a lecsepegtetett rebarbarát.
- A tészta másik felével fedjük be a bélest, amit villával hozzányomkodunk az alsó tésztához. A tetejét villával megszurkáljuk.
- Előmelegített, 200 C-os sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd négyzet alakúra szeleteljük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13535
- Feltöltés dátuma: 2009. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
ze(n)derta
188 recept
Klasszikus béles-recept, nem klasszikus töltettel. Mivel meglehetősen levesesnek tűnt a töltelék, ezért gondoltam, hogy pirított darát teszek alá, hogy felszívja a felesleges nedvességet.