r
Nosalty Logó

Rebarbarás béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Rebarbarás béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A pirított darához

A tésztához

Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A pirított darához

A tésztához

Összesen 4701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A pirított darához

A tésztához

Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    217.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2810.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1838 micro
Összesen 4701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A pirított darához

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A rebarbarát megmossuk és kb. fél cm-es darabokra vágjuk.
  2. A vizet cukorral és egész fahéjjal főni tesszük, majd ha felforrt, beletesszük a rebarbarát. Épphogy felforraljuk, és levesszük a tűzről. Hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A búzadarát kevés olajonmegpirítjuk, majd azonos mennyiségű vízzel felöntjük. Hagyjuk, hogy a víz elpárologjon, miközben a dara kifakad. Cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
  4. A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
  5. Az egész tojásokkal és tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  6. A tésztát kettévesszük, és az egyik felét kisodorjuk, majd kivajazott, nagy gáztepsibe tesszük, úgy, hogy a tésztából kis peremet csinálunk a tepsi falán.
  7. Rásimítjuk a búzadarát, majd a lecsepegtetett rebarbarát.
  8. A tészta másik felével fedjük be a bélest, amit villával hozzányomkodunk az alsó tésztához. A tetejét villával megszurkáljuk.
  9. Előmelegített, 200 C-os sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
  10. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd négyzet alakúra szeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13534
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás béles
ze(n)derta 188 recept

Klasszikus béles-recept, nem klasszikus töltettel. Mivel meglehetősen levesesnek tűnt a töltelék, ezért gondoltam, hogy pirított darát teszek alá, hogy felszívja a felesleges nedvességet.

Hozzávalók

A töltelékhez

A pirított darához

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...