r
Nosalty Logó

Ratatouille 4.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P.
Ratatouille 4.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

139
Kalória
4.8g
Fehérje
23.1g
Szénhidrátok
5.1g
Zsír
416.2g
Víz
-
Koleszterin
8.4g
Rost
14.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1274 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    1996 micro
Összesen 139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3460.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    2427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1665 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    5096 micro
  • β-crypt
    946 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    7983 micro
Összesen 557 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    3607 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 28 kcal

Elkészítés

  1. Karikázzuk fel a cukkinit kb. fél centis karikákra, a padlizsánt ennél vékonyabbra.A padlizsánt sózzuk, és hagyjuk állni fél órát, hogy a keserű levét kiengedje.A paprikát vágjuk kockára.
  2. Az olajon, lassú tűzön pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát, tegyük bele a paprikát, padlizsánt, cukkinit, és kevergetve pároljuk félpuhára.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, és rotyogtassuk tovább, amíg a zöldségek roppanós puhára nem főnek. Ne főzzük túl!
  4. Tálaláskor megszórhatjuk parmezánnal.
  5. Másik elkészítési módja, hogy a zöldségeket egyszerűen tepsibe tesszük, 200 fokos sütőben olívaolajjal bőven meglocsolva felpuhára sütjük, majd ekkor öntjük rá a fűszeres paradicsomszószt és így sütjük készre. Ekkor az elkészítési idő kicsivel hosszabb lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A francia lecsó. Mindenki úgy készítse, ahogy szereti. Akárcsak a mi lecsónkat. :-)  Köretnek is kiváló.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!