r
Nosalty Logó

Rántotta torta gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Rántotta torta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    317 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3256 micro
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5761.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    1885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    799 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3682 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9769 micro
Összesen 1773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kaliforniai paprikát megmossuk, szárazra töröljük, majd egy tepsire téve előmelegített sütőben kb. 15 percig minden oldaláról megsütjük. Ha kész, sütőpapírba csomagoljuk, kb. 10-15 percig állni hagyjuk, majd héját lehúzzuk, kicsutkázzuk, erét magját eltávolítjuk, vékony csíkokra szeljük és egy tányérra rakjuk.
  2. A padlizsánt mossuk, levágjuk a szárát, hosszában szeletekre szeljük (kb. 1 cm), sózzuk, állni hagyjuk. Kb. 15 perc után lemossuk őket, egy tepsit kiolajozunk, egymás mellé helyezzük a szeleteket, és sütőben mindkét oldalukról szép barnára sütjük (kb. 15 perc). Majd kis kockákra metéljük őket, és egy tányérra helyezzük.
  3. A cukkiniket is megmossuk, levágjuk a széleiket, majd hosszában kb. fél cm szeletekre szeljük. Egy nagyobb serpenyőt olajozunk, hevítünk, belerakjuk a cukkiniket, sózzuk, borsozzunk, majd mindkét oldalukról aranybarnára sütjük őket. Ezeket is kis kockákra vágjuk, majd egy tányérra rakjuk.
  4. Egy másik tányérba kis kockákra vágjuk a mozzarellát és a sonkát is.
  5. Mind a 4 felaprózott alapanyaghoz hozzákeverünk 1-1 sózott, borsozott, felvert tojást, és indulhat a rántotta sütés.
  6. Egy kisebb serpenyőbe pici olajat öntünk, majd hozzáöntjük a paprikás tojást, elegyengetjük, de nem keverjük. Egy nagy tányér segítségével megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Egy a serpenyő méretének megfelelő átmérőjű jénai tálat kiolajozunk, és óvatosan belecsúsztatjuk a paprika-rántottát. A maradék 2 tojást is sózzuk, borsozzuk, felverjük, és ebből 1-2 kanálnyit a paprikás rántottára csorgatunk.
  7. Közben folytatjuk a rántotta sütést a cukkinivel, majd a mozzarellás-sonkával, végül a padlizsánossal. Mindig ugyanígy járunk el, a tetejükre mindig csorgatunk 1-2 kanál tojást, és megszórjuk reszelt parmezánnal is. A legeslegtetejére rácsorgatjuk a maradék felvert tojást.
  8. Ez így mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre. Mikor kész kivesszük a sütőből, és a tálban hagyjuk kihűlni. Tálalásnál óvatosan egy tányérra borítjuk, és mint egy tortát, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2387
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Ajánló

Illik mellé friss saláta és ropogós (nálam gluténmentes) baguette. Legfinomabb langyosan, de hidegen is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet egy olasz receptes magazinban találtam, gondoltam kipróbálom, és elnyerte a tetszésünket. Az elkészítés leírása bonyolultnak tűnik, de nem az. Ha van egy picit több időnk  előkészítésre, akkor megvan egy-kettőre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...