r
Nosalty Logó

Rántotta torta gazdagon

Cafika
Rántotta torta gazdagon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

591
Kalória
36.5g
Fehérje
17.8g
Szénhidrát
42.2g
Zsír
393.3g
Víz
404.6g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    393.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    317 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3256 micro
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5761.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    1885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    799 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3682 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9769 micro
Összesen 1773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

  1. A kaliforniai paprikát megmossuk, szárazra töröljük, majd egy tepsire téve előmelegített sütőben kb. 15 percig minden oldaláról megsütjük. Ha kész, sütőpapírba csomagoljuk, kb. 10-15 percig állni hagyjuk, majd héját lehúzzuk, kicsutkázzuk, erét magját eltávolítjuk, vékony csíkokra szeljük és egy tányérra rakjuk.
  2. A padlizsánt mossuk, levágjuk a szárát, hosszában szeletekre szeljük (kb. 1 cm), sózzuk, állni hagyjuk. Kb. 15 perc után lemossuk őket, egy tepsit kiolajozunk, egymás mellé helyezzük a szeleteket, és sütőben mindkét oldalukról szép barnára sütjük (kb. 15 perc). Majd kis kockákra metéljük őket, és egy tányérra helyezzük.
  3. A cukkiniket is megmossuk, levágjuk a széleiket, majd hosszában kb. fél cm szeletekre szeljük. Egy nagyobb serpenyőt olajozunk, hevítünk, belerakjuk a cukkiniket, sózzuk, borsozzunk, majd mindkét oldalukról aranybarnára sütjük őket. Ezeket is kis kockákra vágjuk, majd egy tányérra rakjuk.
  4. Egy másik tányérba kis kockákra vágjuk a mozzarellát és a sonkát is.
  5. Mind a 4 felaprózott alapanyaghoz hozzákeverünk 1-1 sózott, borsozott, felvert tojást, és indulhat a rántotta sütés.
  6. Egy kisebb serpenyőbe pici olajat öntünk, majd hozzáöntjük a paprikás tojást, elegyengetjük, de nem keverjük. Egy nagy tányér segítségével megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Egy a serpenyő méretének megfelelő átmérőjű jénai tálat kiolajozunk, és óvatosan belecsúsztatjuk a paprika-rántottát. A maradék 2 tojást is sózzuk, borsozzuk, felverjük, és ebből 1-2 kanálnyit a paprikás rántottára csorgatunk.
  7. Közben folytatjuk a rántotta sütést a cukkinivel, majd a mozzarellás-sonkával, végül a padlizsánossal. Mindig ugyanígy járunk el, a tetejükre mindig csorgatunk 1-2 kanál tojást, és megszórjuk reszelt parmezánnal is. A legeslegtetejére rácsorgatjuk a maradék felvert tojást.
  8. Ez így mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre. Mikor kész kivesszük a sütőből, és a tálban hagyjuk kihűlni. Tálalásnál óvatosan egy tányérra borítjuk, és mint egy tortát, szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az eredeti receptet egy olasz receptes magazinban találtam, gondoltam kipróbálom, és elnyerte a tetszésünket. Az elkészítés leírása bonyolultnak tűnik, de nem az. Ha van egy picit több időnk  előkészítésre, akkor megvan egy-kettőre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...