r
Nosalty Logó

Rántott avokádófalatkák mártogatóssal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Rántott avokádófalatkák mártogatóssal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rántott avokádó

Mártogatós

1510
Kalória
11.9g
Fehérje
89.3g
Szénhidrátok
126.7g
Zsír
193.8g
Víz
-
Koleszterin
15.3g
Rost
5.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Rántott avokádó

Mártogatós

Összesen 1510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Rántott avokádó

Mártogatós

Összesen 3020 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Rántott avokádó

Mártogatós

Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2046 micro
Összesen 1510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    253.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    387.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    870 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2513 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4093 micro
Összesen 3020 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Rántott avokádó

  1. Az avokádókat elfelezzük, a magjukat eltávolítjuk. Egy kisebb kés segítségével meghámozzuk a feleket. Érdemes keményebb avokádót választani, mert azzal egyszerűbb dolgozni a panírozás közben. A meghámozott feleket vágjuk négyfelé, majd tegyük félre.
  2. Egy tálba összeöntjük a lisztet és a rizstejet, majd fokhagymaporral és sóval ízesítjük. Ez a folyósabb állagú massza adja a panír első lépését.
  3. Egy másik tálban a kukoricalisztet és a kukoricadarát összekeverjük a fűszerpaprikával, és szintén megsózzuk. Ez lesz a panír külső bevonata.
  4. Az avokádószeleteket először a fokhagymás masszába, majd a kukoricadarás keverékbe forgatjuk bele. A lépéseket többször is megismételhetjük, hogy a panír jól körbevegye a szeleteket.
  5. Ezután a panírozott zöldségeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük és ecset segítségével megkenjük őket egy kevés olajjal.
  6. 10 percre a 180°-os sütőbe tesszük őket, majd kivesszük, átforgatjuk őket, és visszatesszük őket negyed órára, hogy a másik oldaluk is elkezdjen pirulni. Amíg sül, elkészítjük a mártogatóst.

Mártogatós

  1. Fogunk egy nagyobb méretű aprítógépet és belekanalazzuk a vegán majonézt, belefacsarunk egy kevés limelevet és hozzáöntjük az almaecetet.
  2. Hozzáadjuk a gerezd fokhagymákat, ízlés szerint annyi jalapeno karikát, amennyire csípősre szeretnénk a végeredményt és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  3. A legvégén nyakon öntjük az olívaolajjal és tovább fűszerezzük ízlésünk szerint sóval. Amikor minden hozzávaló az aprítóba került lezárjuk, és fél perc alatt összemixeljük a mártogatóst.
  4. Az aprítóból kikanalazva kis tálkába merve tálaljuk az elkészült avokádók mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha szereted az avokádót szeletelve, aprítva vagy krémesítve, akkor rántva is tetszeni fog! Nagyobb adaggal és mártogatóssal együtt szuper snack a filmezős estékre, de akár köretnek is befoghatjuk egy tápláló főétel mellé. Ráadásul ez a tej- és tojásmentes panír más zöldségeknek is jóízű roppanósságot kölcsönöz. Próbáld ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Lazacos burgonyatorta

Egyszerű, mégis nagyon mutatós ez a lazacos finomság. Gluténmentes, pizza helyett nagyszerű, előételnek, tapasnak vagy gyors vacsinak is nagyszerű fogás.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!