r
Nosalty Logó

Rántott avokádófalatkák mártogatóssal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Rántott avokádófalatkák mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Rántott avokádó

Mártogatós

Összesen 1510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Rántott avokádó

Mártogatós

Összesen 3020 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Rántott avokádó

Mártogatós

Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2046 micro
Összesen 1510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    253.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    870 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2513 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4093 micro
Összesen 3020 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Rántott avokádó

Mártogatós

Elkészítés

Rántott avokádó

  1. Az avokádókat elfelezzük, a magjukat eltávolítjuk. Egy kisebb kés segítségével meghámozzuk a feleket. Érdemes keményebb avokádót választani, mert azzal egyszerűbb dolgozni a panírozás közben. A meghámozott feleket vágjuk négyfelé, majd tegyük félre.
  2. Egy tálba összeöntjük a lisztet és a rizstejet, majd fokhagymaporral és sóval ízesítjük. Ez a folyósabb állagú massza adja a panír első lépését.
  3. Egy másik tálban a kukoricalisztet és a kukoricadarát összekeverjük a fűszerpaprikával, és szintén megsózzuk. Ez lesz a panír külső bevonata.
  4. Az avokádószeleteket először a fokhagymás masszába, majd a kukoricadarás keverékbe forgatjuk bele. A lépéseket többször is megismételhetjük, hogy a panír jól körbevegye a szeleteket.
  5. Ezután a panírozott zöldségeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük és ecset segítségével megkenjük őket egy kevés olajjal.
  6. 10 percre a 180°-os sütőbe tesszük őket, majd kivesszük, átforgatjuk őket, és visszatesszük őket negyed órára, hogy a másik oldaluk is elkezdjen pirulni. Amíg sül, elkészítjük a mártogatóst.

Mártogatós

  1. Fogunk egy nagyobb méretű aprítógépet és belekanalazzuk a vegán majonézt, belefacsarunk egy kevés limelevet és hozzáöntjük az almaecetet.
  2. Hozzáadjuk a gerezd fokhagymákat, ízlés szerint annyi jalapeno karikát, amennyire csípősre szeretnénk a végeredményt és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  3. A legvégén nyakon öntjük az olívaolajjal és tovább fűszerezzük ízlésünk szerint sóval. Amikor minden hozzávaló az aprítóba került lezárjuk, és fél perc alatt összemixeljük a mártogatóst.
  4. Az aprítóból kikanalazva kis tálkába merve tálaljuk az elkészült avokádók mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1603
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott avokádófalatkák mártogatóssal
Nosalty vegán 138 recept

Ha szereted az avokádót szeletelve, aprítva vagy krémesítve, akkor rántva is tetszeni fog! Nagyobb adaggal és mártogatóssal együtt szuper snack a filmezős estékre, de akár köretnek is befoghatjuk egy tápláló főétel mellé. Ráadásul ez a tej- és tojásmentes panír más zöldségeknek is jóízű roppanósságot kölcsönöz. Próbáld ki!

Hozzávalók

Rántott avokádó

Mártogatós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...