r
Nosalty Logó

Rántott tejbegríz GanoMama módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott tejbegríz GanoMama módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2776 kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 694 kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2469.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2776 kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval feltesszük melegedni, és amikor már jó meleg, szépen belekeverjük a búzadarát is. Nagyon sűrűre főzzük. (Én legutóbb kevertem bele kakaóport is, de lehet sima is vagy akár fahéjas, ha szereted.)
  2. A lábasban hagyjuk kicsit hűlni, és amikor már nem forró, beledolgozunk 1 tojást. (Láttam olyan receptet is, ahol 3 db-ot tesznek bele, de ez nekem soknak tűnt, amikor először így csináltam.)
  3. A langyos masszát tálcára vagy sütőlapra kiöntjük, és egy késsel egyenletesen elterítjük, kb. ujjnyi vastagon.
  4. Amikor teljesen kihűlt (lehet kicsit hűteni hűtőben is), egyforma négyzetekre vagy téglalapokra vágjuk. Első alkalommal vizes kézzel gombócokat formáztam belőle, de az sokkal macerásabb, maszatolósabb.
  5. Egy kis tálba kiöntünk kevés búzadarát, és ebbe hempergetjük bele a tejbegrízlapokat. (Igen! Nem tévedés: csak a száraz darába!)
  6. Közepesen meleg olajban addig sütjük, amíg kicsit kérgesedik. Papírtörlőre szedjük, és ízlés szerint tálaljuk. (Mehet rá fahéjas porcukor, édesített tejföl, lekvár, ízlés szerint.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7162
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 12.

Ajánló

Gyors, laktató, olcsó vacsora, de kihűlve akár tízórainak is elcsomagolható. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben találtam itt az oldalon egy rántott tejbegríz receptet, amit a hecc kedvéért egyszer megcsináltam vacsira. Kiderült, hogy nagyon finom, és sokkal laktatóbb, mint a hagyományos tejbegríz. (Nálunk 1 literből főzve nem is elég vacsorára...) És nem is bonyolult. Pár napja a gyerekeknek eszébe jutott, és ezt kértek vacsira, de nem találtam a kinyomtatott receptet, így újra keresgélni kezdtem, és csodálkozva láttam, hogy sokféle recept van a témában. Elolvastam párat, megnéztem egy videót is, majd összeollóztam a saját verziómat, amit most ezúttal közreadok. Mivel én nem nagyon szeretek hagyományos módon panírozni (sok a maszat vele, időigényes, és sütéskor megszívja magát olajjal), megtartottam a legegyszerűbb bundázási módot, amit a receptek között találtam. Ez gyorsan megvan, és nagyon finom lesz vele, mert a külseje kicsit ropogós, a belseje pedig finom puha lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...