Rántott tejbegríz GanoMama módra
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g tej560 kcal
-
240g búzadara864 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g búzadara216 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
57.5g tej32 kcal
-
13.8g búzadara50 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.4g búzadara12 kcal
-
14.7g napraforgó olaj32 kcal
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 305 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 91.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2469.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 1219 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 573 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388.8 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 4.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Hozzávalók
-
1 l tej
-
16 púpozott ek búzadara
-
6 púpozott ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A tejet a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval feltesszük melegedni, és amikor már jó meleg, szépen belekeverjük a búzadarát is. Nagyon sűrűre főzzük. (Én legutóbb kevertem bele kakaóport is, de lehet sima is vagy akár fahéjas, ha szereted.)
- A lábasban hagyjuk kicsit hűlni, és amikor már nem forró, beledolgozunk 1 tojást. (Láttam olyan receptet is, ahol 3 db-ot tesznek bele, de ez nekem soknak tűnt, amikor először így csináltam.)
- A langyos masszát tálcára vagy sütőlapra kiöntjük, és egy késsel egyenletesen elterítjük, kb. ujjnyi vastagon.
- Amikor teljesen kihűlt (lehet kicsit hűteni hűtőben is), egyforma négyzetekre vagy téglalapokra vágjuk. Első alkalommal vizes kézzel gombócokat formáztam belőle, de az sokkal macerásabb, maszatolósabb.
- Egy kis tálba kiöntünk kevés búzadarát, és ebbe hempergetjük bele a tejbegrízlapokat. (Igen! Nem tévedés: csak a száraz darába!)
- Közepesen meleg olajban addig sütjük, amíg kicsit kérgesedik. Papírtörlőre szedjük, és ízlés szerint tálaljuk. (Mehet rá fahéjas porcukor, édesített tejföl, lekvár, ízlés szerint.)
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7162
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 12.
Ajánló
Gyors, laktató, olcsó vacsora, de kihűlve akár tízórainak is elcsomagolható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Régebben találtam itt az oldalon egy rántott tejbegríz receptet, amit a hecc kedvéért egyszer megcsináltam vacsira. Kiderült, hogy nagyon finom, és sokkal laktatóbb, mint a hagyományos tejbegríz. (Nálunk 1 literből főzve nem is elég vacsorára...) És nem is bonyolult. Pár napja a gyerekeknek eszébe jutott, és ezt kértek vacsira, de nem találtam a kinyomtatott receptet, így újra keresgélni kezdtem, és csodálkozva láttam, hogy sokféle recept van a témában. Elolvastam párat, megnéztem egy videót is, majd összeollóztam a saját verziómat, amit most ezúttal közreadok. Mivel én nem nagyon szeretek hagyományos módon panírozni (sok a maszat vele, időigényes, és sütéskor megszívja magát olajjal), megtartottam a legegyszerűbb bundázási módot, amit a receptek között találtam. Ez gyorsan megvan, és nagyon finom lesz vele, mert a külseje kicsit ropogós, a belseje pedig finom puha lesz.