r
Nosalty Logó

Rántott spárga zöldfűszeres aiolival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Rántott spárga zöldfűszeres aiolival

Hozzávalók

1335
Kalória
39.6g
Fehérje
159.1g
Szénhidrátok
60.2g
Zsír
267.5g
Víz
287.5g
Koleszterin
12g
Rost
11.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2358.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2143 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 1335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    240.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9435.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1928 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    2249 mg
  • Nátrium
    4260 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    1069.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2002 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    1355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1471 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    8574 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7103 micro
Összesen 5330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A panírozáshoz kukoricalisztet (sima is jó), felvert tojást és hagyományos zsemlemorzsát készítünk elő, majd a spárgákat megforgatjuk a lisztben és a tojásban duplán, majd a zsemlemorzsában.
  2. Sütés előtt hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük az aiolit.
  3. A zúzott fokhagymát elkeverjük a sóval, borssal, tojássárgájával és citromlével, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan és nagy odafigyeléssel hozzácsurgatjuk a napraforgóolajat és az olívaolajat.
  4. Miután felvette az olajat (kb. 1.5 dl-t), megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük még sóval, citromlével vagy akár egy kevés cukorral.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket (metélőhagyma, petrezselyem, kapor), és reszelhetünk bele egy kis citromhéjat is.
  6. Az egészet alaposan összekeverjük, és hűtőben hagyjuk állni, amíg a spárgákat kisütjük.
  7. A spárgákat bő, közepesen forró (180°C), napraforgóolajban szép aranybarnára sütjük, majd alaposan lecsepegtetve papírtörlőre szedjük.
  8. Melegen tálaljuk a fűszeres aiolival, párolt rizzsel és egy-két szelet citrommal.

Recept infó

Ez a hagyományosan panírozott és aranybarnára sült spárga lesz a tavasz új slágere. Ízletes bevonatú, ropogós, puha és friss. Remek előétel aiolival, tartárral vagy ranch öntettel tálalva. Főételként akár párolt rizzsel, salátával vagy sült burgonyával is fogyaszthatjuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!