Rántott spárga zöldfűszeres aiolival
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
125g zsemlemorzsa494 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
0g tojássárgája1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
213g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
1335
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
500g zsemlemorzsa1975 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
80g olívaolaj707 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
850g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
5330
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
15.7g zöldspárga2 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
15.7g zsemlemorzsa62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
0g tojássárgája0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
5.7g snidling2 kcal
-
5.7g kapor2 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
26.8g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
166
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 60.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2358.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 1065 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 267.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 339 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 368 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2143 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1776 micro
Összesen
1335
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 158.5 g
Zsír
-
Összesen 240.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9435.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 332 mg
-
Kálcium 1928 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 575 mg
-
Foszfor 2249 mg
-
Nátrium 4260 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 636.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1069.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2002 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 348 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 1355 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1471 micro
-
Kolin: 1059 mg
-
Retinol - A vitamin: 589 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 8574 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7103 micro
Összesen
5330
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
166
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
300 g finomliszt
-
6 db tojás
-
500 g zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
80 ml olívaolaj
-
80 ml napraforgó olaj
-
1 g tojássárgája
-
bors ízlés szerint
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csokor snidling
-
1 csokor kapor
-
100 g tejföl
-
10 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A panírozáshoz kukoricalisztet (sima is jó), felvert tojást és hagyományos zsemlemorzsát készítünk elő, majd a spárgákat megforgatjuk a lisztben és a tojásban duplán, majd a zsemlemorzsában.
- Sütés előtt hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük az aiolit.
- A zúzott fokhagymát elkeverjük a sóval, borssal, tojássárgájával és citromlével, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan és nagy odafigyeléssel hozzácsurgatjuk a napraforgóolajat és az olívaolajat.
- Miután felvette az olajat (kb. 1.5 dl-t), megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük még sóval, citromlével vagy akár egy kevés cukorral.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket (metélőhagyma, petrezselyem, kapor), és reszelhetünk bele egy kis citromhéjat is.
- Az egészet alaposan összekeverjük, és hűtőben hagyjuk állni, amíg a spárgákat kisütjük.
- A spárgákat bő, közepesen forró (180°C), napraforgóolajban szép aranybarnára sütjük, majd alaposan lecsepegtetve papírtörlőre szedjük.
- Melegen tálaljuk a fűszeres aiolival, párolt rizzsel és egy-két szelet citrommal.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3321
- Feltöltés dátuma: 2024. április 16.
Ajánló
A panírmorzsába tehetünk reszelt parmezánt is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Ez a hagyományosan panírozott és aranybarnára sült spárga lesz a tavasz új slágere. Ízletes bevonatú, ropogós, puha és friss. Remek előétel aiolival, tartárral vagy ranch öntettel tálalva. Főételként akár párolt rizzsel, salátával vagy sült burgonyával is fogyaszthatjuk.