r
Nosalty Logó

Rántott patisszon cordon bleu módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Rántott patisszon cordon bleu módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 958 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1836 micro
Összesen 958 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    275.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6380.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1121 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    3635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7342 micro
Összesen 3834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patisszont meghámozzuk, magjait kikaparjuk, vékonyabb szeletekre vágjuk. Picit besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
  2. Azután leöntjük róla a levet, leitatjuk.
  3. A sajtot kis szeletekre vágjuk.
  4. A tojásokat beleütjük egy mélyebb tálba, picit sózzuk, és enyhén felverjük. Hozzátesszük a lisztet, és összekeverjük. A zsemlemorzsát is egy edénybe tesszük. Két darab patisszonszelet közéteszünk egy darabka sajtot, körbetekerjük a sonkaszelettel. Először a lisztes tojásban megforgatjuk alaposan, majd a zsemlemorzsában.
  5. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és kisütjük benne a rántott patisszonjainkat cordon bleu módra.
  6. Forrón tálaljuk krumplival vagy rizzselés valamilyen mártással.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6861
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott patisszon cordon bleu módra
Gonoszka1 428 recept

Ez a patisszon is az ismerősünktől származik. Már régen csináltam utoljára rántott patisszont, így most elkészítettem. Én főtt krumplival és kapros-joghurt mártással tálaltam. Nagyon finom fogás, így mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki. Azokat a patisszonszeleteket, amikhez már nem jutott sajt és sonka, azt simán bepanírozva sütöttem ki. Mondhatom, hogy pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...