r
Nosalty Logó

Rántott hagymavirág

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Rántott hagymavirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 2446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1222 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 2446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 199 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagyma "tetejét" levágjuk, majd erre az oldalára fordítva, 4 részre vágjuk. Ezután ezt a 4 részt további cikkekre vágjuk be. A lényeg, hogy felfordítva egy virágformát kapjunk majd.
  2. Egy nagyobb keverőtálba szórjuk a lisztet, majd hozzáadjuk az összes fűszert, és jól elkeverjük.
  3. A hagymánkat óvatosan beletesszük a lisztbe, és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje. Ezzel ha megvagyunk, akkor óvatosan kirázzuk belőle a felesleges lisztet.
  4. A két darab tojást felverjük egy nagyobb mélytányérban, majd beleforgatjuk a hagymát. Itt ügyeljünk arra, hogy a tojás a "virág" belsejét is érje mindenhol.
  5. Ezután jöhet még egy lisztezés, aztán már nincs más dolgunk hátra, mint megsütni.
  6. Egy magas falú edénybe beleöntünk annyi olajat, hogy ellepje a hagymánkat, ebbe beletesszük a belisztezett és tojásozott hagymát, majd aranybarnára sütjük.
  7. Ha megsült, kiszedjük egy kipapírozott tányérra, és hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni, majd majonézzel vagy valamilyen mártogatóssal elfogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12897
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 21.

Receptkategóriák

Szeretnél egy különleges, mégis nagyon egyszerűen elkészíthető snack-et készíteni? Akkor a következő recept tökéletesen Neked való lesz, mert annak ellenére, hogy pikk-pakk elkészül, nagyon finom és mondhatni különleges is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...