Rántott gouda sajt
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 40% Zsír
-
67g sajt235 kcal
-
7g tej4 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
57g napraforgó olaj501 kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 40% Zsír
-
200g sajt704 kcal
-
20g tej11 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 40% Zsír
-
30.8g sajt108 kcal
-
3.1g tej2 kcal
-
16.9g tojás21 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
15.4g zsemlemorzsa61 kcal
-
26.2g napraforgó olaj231 kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 80.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1626.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 649 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 241.8 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 606 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4879.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 1568 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1131 mg
-
Nátrium 1948 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 177.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 785 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 781 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 496 micro
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Hozzávalók
-
20 dkg sajt
-
2 ek tej
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
5 dkg finomliszt
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
- A sajtot 0,8-1 cm vastagra felvágjuk. Először lisztbe, majd a tejjel felvert sós tojásba, zsemlemorzsába, újból tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Minden anyagba alaposan megforgatjuk.
- Amikor az olaj forró, akkor beletesszük, és hirtelen kisütjük. Gyorsan dolgozunk vele.
- Köretnek sült burgonyát kínálunk, hozzá házi hordós káposztát. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 8718
- Feltöltés dátuma: 2012. április 16.
Ajánló
Általunk sűrűn fogyasztott sajtok mellé jó eséllyel jól esik az adott pohárka bor is. A legfőbb szabály, a nincs főszabály!... vannak jól bevált párok, de érdemes kísérletezni is. Somlói olaszrizling, champagne, merlot a gouda sajt mellé legjobban harmonizáló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ha a sajtot panírozás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, vagy egy félórára mélyhűtőbe, és utána csak egyszer panírozzuk, akkor is sokkal jobban fogja bírni a forró olajat. A panír szép aranybarnára pirul, és a sajt nem fog kifolyni. Szerintem még az is nagyon fontos, hogy jó forró olajban süssük, így hamar megsül a panír, a sajt pedig kellően megolvad. Fontos szempont, hogy sütés közben nem szabad a sajtoknak egymáshoz érniük, mert könnyen megsérülhet a bunda. Szintén fontos dolog, hogy a bundázott sajtba nem szabad sem késsel, sem villával beleszúrni, tessék csipesszel vagy lapáttal megfordítani.