r
Nosalty Logó

Rántott gouda sajt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Rántott gouda sajt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 2933 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 979 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    1948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2933 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot 0,8-1 cm vastagra felvágjuk. Először lisztbe, majd a tejjel felvert sós tojásba, zsemlemorzsába, újból tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Minden anyagba alaposan megforgatjuk.
  2. Amikor az olaj forró, akkor beletesszük, és hirtelen kisütjük. Gyorsan dolgozunk vele.
  3. Köretnek sült burgonyát kínálunk, hozzá házi hordós káposztát. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8718
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Ajánló

Általunk sűrűn fogyasztott sajtok mellé jó eséllyel jól esik az adott pohárka bor is. A legfőbb szabály, a nincs főszabály!... vannak jól bevált párok, de érdemes kísérletezni is. Somlói olaszrizling, champagne, merlot a gouda sajt mellé legjobban harmonizáló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a sajtot panírozás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, vagy egy félórára mélyhűtőbe, és utána csak egyszer panírozzuk, akkor is sokkal jobban fogja bírni a forró olajat. A panír szép aranybarnára pirul, és a sajt nem fog kifolyni. Szerintem még az is nagyon fontos, hogy jó forró olajban süssük, így hamar megsül a panír, a sajt pedig kellően megolvad. Fontos szempont, hogy sütés közben nem szabad a sajtoknak egymáshoz érniük, mert könnyen megsérülhet a bunda. Szintén fontos dolog, hogy a bundázott sajtba nem szabad sem késsel, sem villával beleszúrni, tessék csipesszel vagy lapáttal megfordítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...