Rakott zöldspárga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
726
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g zöldspárga140 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2903
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
36.3g zöldspárga5 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
18.1g darált sertéshús33 kcal
-
7.3g rizs26 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
3.6g zöldpaprika1 kcal
-
7.3g paradicsom1 kcal
-
18.1g tejföl36 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
105
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1045.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 538 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 467 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 1653 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 2008 micro
Összesen
726
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 147.6 g
Zsír
-
Összesen 152.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4183.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 867 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 2153 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 242.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1867.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1199 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 1059 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1000 micro
-
Kolin: 591 mg
-
Retinol - A vitamin: 630 micro
-
α-karotin 282 micro
-
β-karotin 6613 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 8030 micro
Összesen
2903
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 187 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
1 teáskanál porcukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
20 dkg rizs
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
5 dl tejföl
-
1 csokor petrezselyem
-
1 teáskanál majoranna
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgákat alaposan megmossuk, és a fás részét levágjuk. Feldaraboljuk 2-3 cm-es darabokra. Egy lábosba tesszük a feldarabolt spárgákat, hozzátesszük a porcukrot és a citromlevet. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd a vizet rögtön leöntjük róla, hogy tovább ne főjön.
- Egy másik lábosba teszünk 3 ek olajat. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk, és az olajra tesszük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, a hagymához tesszük, és megpároljuk.
- Közben a paradicsomokat is megmossuk, feldaraboljuk, és a hagymához tesszük. Együtt pároljuk további 2-3 percet, közben megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majorannával.
- Rátesszük a darált húst, de vizet nem adunk hozzá, és kevergetve a levét elfőzzük. A vége felé hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Közben a hús is megpárolódik (kb. 10 perc).
- Egy fazékba vizet teszünk, teszünk bele 1 ek olajat és 1 tk sót. A rizst megmossuk, és ha a víz felforrt, beletesszük a rizst. Kb 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, és a darált húshoz keverjük.
- Egy tűzálló tálat 2 ek olajjal kikenünk. A spárga felét beleterítjük. Erre simítjuk a rizses húst. A tejfölt enyhén megsózzuk. A fele tejfölt rákenjük. Erre tesszük a másik felét a spárgának, és rákenjük a másik felét a tejfölnek.
- Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 35-40 percig sütjük pirulásig.
- Forrón tálaljuk, ezt a nagyon finom, tavaszi egytálételt.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3744
- Feltöltés dátuma: 2013. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Végre itt a tavasz, és a finom friss zöldségek megjelentek, a spárgával az élen. Nagyon szeretjük a spárgát, így ma ezt a nagyon finom egytálételt készítettem el ebédre.