r
Nosalty Logó

Rakott zöldspárga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Rakott zöldspárga
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

726
Kalória
36.9g
Fehérje
60.6g
Szénhidrátok
38.2g
Zsír
467g
Víz
152.5g
Koleszterin
7.1g
Rost
11.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    1653 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4183.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1867.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1059 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1000 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    6613 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8030 micro
Összesen 2903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A spárgákat alaposan megmossuk, és a fás részét levágjuk. Feldaraboljuk 2-3 cm-es darabokra. Egy lábosba tesszük a feldarabolt spárgákat, hozzátesszük a porcukrot és a citromlevet. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd a vizet rögtön leöntjük róla, hogy tovább ne főjön.
  2. Egy másik lábosba teszünk 3 ek olajat. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk, és az olajra tesszük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, a hagymához tesszük, és megpároljuk.
  3. Közben a paradicsomokat is megmossuk, feldaraboljuk, és a hagymához tesszük. Együtt pároljuk további 2-3 percet, közben megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majorannával.
  4. Rátesszük a darált húst, de vizet nem adunk hozzá, és kevergetve a levét elfőzzük. A vége felé hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Közben a hús is megpárolódik (kb. 10 perc).
  5. Egy fazékba vizet teszünk, teszünk bele 1 ek olajat és 1 tk sót. A rizst megmossuk, és ha a víz felforrt, beletesszük a rizst. Kb 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, és a darált húshoz keverjük.
  6. Egy tűzálló tálat 2 ek olajjal kikenünk. A spárga felét beleterítjük. Erre simítjuk a rizses húst. A tejfölt enyhén megsózzuk. A fele tejfölt rákenjük. Erre tesszük a másik felét a spárgának, és rákenjük a másik felét a tejfölnek.
  7. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 35-40 percig sütjük pirulásig.
  8. Forrón tálaljuk, ezt a nagyon finom, tavaszi egytálételt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Végre itt a tavasz, és a finom friss zöldségek megjelentek, a spárgával az élen. Nagyon szeretjük a spárgát, így ma ezt a nagyon finom egytálételt készítettem el ebédre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!