r
Nosalty Logó

Rakott zöldségtál

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jukica
Rakott zöldségtál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1643 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6572 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2014 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1225 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2447 micro
Összesen 3182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és 5-10 perc alatt előfőzzük.
  2. A rizst szintén megfőzzük
  3. A hagymákat apróra vágjuk, megdinszteljül, beletesszük a darált húst, együtt pároljuk, borssal ízesítjük.
  4. A cukkinit megmossuk, karikára szeleteljük, a sajtot előre egy tálba lereszeljük.
  5. Elkészítjük a fehér mártást. A vajat felolvasztjuk, liszttel rántást készítünk, felöntjük tejjel, és pár perc alatt készre főzzük.
  6. A tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Először a rizst tesszük bele, erre a karikára szelt cukkini kerül, megszórjuk zöldfűszer-keverékkel, petrezselyemzölddel, leöntjük a fehér mártás felével, megszórjuk egy réteg reszelt sajttal, erre kerül a hagymás darált hús, a karfolrózsák, a maradék reszelt sajt és fehér mártás, só, bors, a pohár tejföl, és a tetejére apróra vágott medvehagymát szórunk.
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9889
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jukica 1 recept

Tavaszi ízekre vágytunk, így jött az ötlet, amiből aztán szó szerint ez sült ki! Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...