r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab zora konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Rakott zöldbab zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A babhoz

A pörkölthöz

Összesen 1094 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A babhoz

A pörkölthöz

Összesen 4377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A babhoz

A pörkölthöz

Összesen 138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2485.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    565 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1779 micro
Összesen 1094 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    315.5 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    2222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9940.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    2398 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    4176 mg
  • Nátrium
    2409 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    460 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    1810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1685 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3507 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7117 micro
Összesen 4377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A babhoz

A pörkölthöz

Elkészítés

A babhoz

  1. Egy kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és gyorsan rádobjuk a felkockázott husit, majd kevergetve kicsit megpirítjuk. Gyorsan kell dolgozni a pirospaprikával, mert hamar megkeseredik.
  2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megsózzuk, és fedő alatt készre főzzük.
  3. A kész pörköltet beletesszük egy magasabb jénaiba vagy tepsibe.
  4. A zöldbabot megfőzzük sós vízben, ha konzervvel dolgozunk leszűrjük a levét. A zöldbabot ráterítjük a pörköltre, és elegyengetjük.
  5. Mélyedéseket csinálunk egy villa segítségével. és ezekbe a lyukakba ütjük bele az egész tojásokat.
  6. Elsimítjuk a tetejét, hogy egyenletes legyen, és ráöntjük a tejfölt.
  7. Betesszük a sütőbe 45 percre. Majd rászórjuk a reszelt sajtot, és pirosra sütjük pár perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8231
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a család egyik nagy kedvence.

Hozzávalók

A babhoz

A pörkölthöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...