r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab laskagombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marry
Rakott zöldbab laskagombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Besamel mártás

Laskagomba pirítás

Hús sütés

Rétegezés

Összesen 785 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Besamel mártás

Laskagomba pirítás

Hús sütés

Rétegezés

Összesen 3140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Besamel mártás

Laskagomba pirítás

Hús sütés

Rétegezés

Összesen 173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1306 micro
  • β-karotin
    3657 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 785 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    260.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4202.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3296 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1859 micro
  • α-karotin
    5224 micro
  • β-karotin
    14628 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3014 micro
Összesen 3140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Besamel mártás

Laskagomba pirítás

Hús sütés

Rétegezés

Elkészítés

Besamel mártás

  1. Margarint felolvasztjuk az edényben, rákanalazzuk a lisztet, és összekeverjük. Picit pirítjuk. Felöntjük tejjel. Beleszórjuk a szerecsendiót és a sót, és addig főzzük, míg egyet rottyan és besűrűsödik.

Laskagomba pirítás

  1. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, a vöröshagymát felkockázzuk, és beletesszük, és fonnyasszuk. Utána rátesszük a felaprított gombát, répát és a fűszerkeveréket, sót, 10 percig takarék lángon kevergetve pirítjuk őket. Végül a magokat is hozzákeverjük.

Hús sütés

  1. Olajon megpirítjuk a húst egy serpenyőben.

Rétegezés

  1. Egy jénai tál alját kikenjük margarinnal. 1 réteg zöldbab kerül rá, 2. a gombás dolog, 3. hús, 4. besamel mártás, majd elölről kezdjük. A tetején lesz a besamel. Betesszük a sütőbe, sütjük kb. 20 percig 200 fokon, majd a tetejére rakjuk a sajtot, és visszatesszük még 10 percre sütni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1050
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem laskagombát, és gondolkodtam, mit is alkothatnék belőle, aztán eszembe jutott, hogy van itthon zöldbabom, és mennyire szeretnék zöldbabot enni. Nézelődtem interneten, és szembejött a klasszikus rakott zöldbab. Hmmm nyami... De gombás ételt néztem, ebben meg nincs.. Így aztán összegyúrtam, és így lett ebédünk. :)

Hozzávalók

Besamel mártás

Laskagomba pirítás

Hús sütés

Rétegezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...