Rakott zöldbab laskagombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
Besamel mártás
-
63g tej35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
Laskagomba pirítás
-
75g laskagomba22 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
9 kcal
-
4g lenmag21 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Hús sütés
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Rétegezés
Összesen
785
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
Besamel mártás
-
250g tej140 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g margarin1434 kcal
Laskagomba pirítás
-
300g laskagomba88 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
35 kcal
-
16g lenmag85 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Hús sütés
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Rétegezés
Összesen
3140
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
Besamel mártás
-
13.6g tej8 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.8g margarin78 kcal
Laskagomba pirítás
-
16.3g laskagomba5 kcal
-
8.7g sárgarépa3 kcal
-
0 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g napraforgómag2 kcal
-
0.9g lenmag5 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Hús sütés
-
10.8g darált sertéshús20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Rétegezés
Összesen
173
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 65.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1050.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 254.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 824 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 1306 micro
-
β-karotin 3657 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
785
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 98.8 g
Zsír
-
Összesen 260.5 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4202.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 1237 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1532 mg
-
Nátrium 989 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1016.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3296 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 398 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 1859 micro
-
α-karotin 5224 micro
-
β-karotin 14628 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3014 micro
Összesen
3140
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 283 micro
-
β-karotin 793 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Besamel mártás
-
2.5 dl tej
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet só
-
20 dkg margarin
Laskagomba pirítás
-
30 dkg laskagomba
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 teáskanál napraforgómag
-
4 teáskanál lenmag
-
2 ek olívaolaj
Hús sütés
-
20 dkg darált sertéshús
-
1 csipet só
-
2 ek olívaolaj
Rétegezés
Elkészítés
Besamel mártás
- Margarint felolvasztjuk az edényben, rákanalazzuk a lisztet, és összekeverjük. Picit pirítjuk. Felöntjük tejjel. Beleszórjuk a szerecsendiót és a sót, és addig főzzük, míg egyet rottyan és besűrűsödik.
Laskagomba pirítás
- Serpenyőbe olívaolajat teszünk, a vöröshagymát felkockázzuk, és beletesszük, és fonnyasszuk. Utána rátesszük a felaprított gombát, répát és a fűszerkeveréket, sót, 10 percig takarék lángon kevergetve pirítjuk őket. Végül a magokat is hozzákeverjük.
Hús sütés
- Olajon megpirítjuk a húst egy serpenyőben.
Rétegezés
- Egy jénai tál alját kikenjük margarinnal. 1 réteg zöldbab kerül rá, 2. a gombás dolog, 3. hús, 4. besamel mártás, majd elölről kezdjük. A tetején lesz a besamel. Betesszük a sütőbe, sütjük kb. 20 percig 200 fokon, majd a tetejére rakjuk a sajtot, és visszatesszük még 10 percre sütni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1052
- Feltöltés dátuma: 2016. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Marry
4 recept
Vettem laskagombát, és gondolkodtam, mit is alkothatnék belőle, aztán eszembe jutott, hogy van itthon zöldbabom, és mennyire szeretnék zöldbabot enni. Nézelődtem interneten, és szembejött a klasszikus rakott zöldbab. Hmmm nyami... De gombás ételt néztem, ebben meg nincs.. Így aztán összegyúrtam, és így lett ebédünk. :)