r
Nosalty Logó

Rakott tavaszi zöldséges

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott tavaszi zöldséges
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4816 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9137 micro
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    14447 micro
  • β-crypt
    554 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27412 micro
Összesen 928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1775 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit 2 órára beáztatjuk, majd picit megsózva, puhára főzzük.
  2. Amíg készül a gersli, a karfiolt is megfőzzük enyhén sós vízben, a zöldségkeveréket szintúgy, leszűrjük, félretesszük.
  3. A spenótlevelek szárát letépkedjük, 2-3-szor átmossuk, és forró, enyhén sós vízbe dobjuk. 2 percig főzzük, leszűrjük.
  4. A karfiolt pürésítjük, ízesítjük szerecsendióval, hozzákeverjük a zabkorpát és a kissé felvert tojásfehérjét.
  5. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldségkeveréket is.
  6. A pórét felkarikázzuk, a kaliforniai paprikát kockázzuk.
  7. Egy hőálló tál alját kikenjük olívaolajjal, elterítjük benne a gerslit, majd a karfiolos massza felét. Erre kerül a póréhagyma, a kaliforniai paprika, és végül a spenótlevelek fele. Erre ismét karfiolos massza kerül, majd befedjük a maradék spenóttal.
  8. Natúr joghurttal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35*25*6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11902
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piac, piac, imádok ott vásárolni. Van már végre friss sóska, spenót, nem tudtam neki ellenállni. A recept alapötlete a Príma Konyha márciusi számából való. A spenóthoz még vásároltam minden olyan zöldségfélét, amit épp megkívántam, és isteni lett. Gerslivel tettem laktatóbbá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...