Rakott spárga 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
125g fehér spárga18 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
384
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1533
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
49.8g fehér spárga7 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
19.9g tejföl39 kcal
-
19.9g sajt70 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
152
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1104.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 151.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 684 micro
Összesen
384
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 125.5 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 609 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4419.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1657 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1190 mg
-
Nátrium 1355 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 606.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1294 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 1147 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1727 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2736 micro
Összesen
1533
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg fehér spárga
-
1 db tojás
-
2 dl tejföl
-
3 dkg vaj
-
2 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított spárgát 3 cm hosszú darabokra vágjuk és sós vízben, amihez fél evőkanál cukrot adunk kb. 10 percig főzzük. Majd leszűrjük.
- Egy kerek, magasabb falú jénai tálat kivajazunk és meghintjük a zsemlemorzsa felével. A tálba helyezzük a lecsepegtetett spárgát, borsozzuk, és rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
- Egy tálban a tojást elkeverjük a tejföllel a reszelt sajt nagy részével, és az apróra vágott kaporlevéllel, majd sózzuk ízlés szerint. A masszát ráöntjük a spárgára és összedolgozzuk. A tetejére tesszük a maradék reszelt sajtot.
- Előmelegített sütőben (légkeverés) 190 fokon, kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 53580
- Feltöltés dátuma: 2008. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept a rakott spárga egyik változata, amit a friss kapor üdévé tesz.