r
Nosalty Logó

Rakott spárga 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott spárga 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1727 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2736 micro
Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított spárgát 3 cm hosszú darabokra vágjuk és sós vízben, amihez fél evőkanál cukrot adunk kb. 10 percig főzzük. Majd leszűrjük.
  2. Egy kerek, magasabb falú jénai tálat kivajazunk és meghintjük a zsemlemorzsa felével. A tálba helyezzük a lecsepegtetett spárgát, borsozzuk, és rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
  3. Egy tálban a tojást elkeverjük a tejföllel a reszelt sajt nagy részével, és az apróra vágott kaporlevéllel, majd sózzuk ízlés szerint. A masszát ráöntjük a spárgára és összedolgozzuk. A tetejére tesszük a maradék reszelt sajtot.
  4. Előmelegített sütőben (légkeverés) 190 fokon, kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 53580
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a rakott spárga egyik változata, amit a friss kapor üdévé tesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...