r
Nosalty Logó

Rakott sonkás spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klaudia
Rakott sonkás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    1099 micro
Összesen 605 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5824.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    2435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    868 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    2805 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    4396 micro
Összesen 2419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    394 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
  2. A sonkát, paradicsomot kis kockákra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leveleire szedjük és apróra vágjuk.
  3. A tésztát, sonkát, paradicsomot és a bazsalikomot egy tálba összekeverjük, fűszerezzük.
  4. Sajtot lereszeljük, majd a tojásokkal, tejszínnel, tejjel összekeverjük.
  5. Egy tűzálló tálba belerakjuk a tésztát és ráöntjük a tejszínes keveréket.
  6. Tetejére vajat morzsolunk.
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8166
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Klaudia 16 recept

Régóta őrizgettem, hogy majd egyszer... Pedig nagyon egyszerű, és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...