r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta főni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
főni
Rakott savanyú káposzta főni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 941 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2138 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 941 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.5 g

Zsír

  • Összesen
    368.6 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12827.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2462 mg
  • Nátrium
    8841 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2721.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1207 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2969 micro
Összesen 5639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha a káposzta már nagyon savanyú, kicsit átmossuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főzni.
  2. A felkockázott vöröshagymát egy kanálnyi zsíron aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a megdarált húst. Mikor fehérre pirul, megborsozzuk, paprikázzuk, és felöntjük 2-3 dl vízzel. Sózzuk, beletesszük a kakukkfüvet, és kis lángon fedő alatt rotyogtatjuk.
  3. A rizst én mindig dl-ben szoktam mérni, itt is 4 dl rizst mostam meg, egy kis zsíron megpirítottam, és felöntöttem 6 dl forrásban lévő vízzel. Fedő alatt pároljuk, és mikor már nem látszik a víz, félreállítjuk. A fedőt még rajtahagyjuk, a rizs még tovább puhul.
  4. Mikor minden összetevőnk elkészült, egy tűzálló edényt veszünk elő. Belerétegezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: káposzta, rizs, darált húsos pörkölt, tejföl, Úgy osszuk el a hozzávalókat, hogy legalább két réteg hús legyen, de az edény szélességétől függően három is lehet. Az utolsó réteget még egy sor káposztával fedjük be, majd sűrűn befedjük szeletelt füstölt szalonnával.
  5. A letakart edényt 210 fokos sütőbe dugjuk, és kb. 40 percig sütjük. A végén levesszük a tetejét, hogy a szalonna rápiruljon. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 26424
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Ajánló

A tányéron még szintén meg lehet locsolni egy kevés tejföllel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szokta így készíteni a rakott káposztát, áthonosítottam a saját családomba is. Mindannyian nagyon szeretjük, különösen friss kenyérrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...