r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta Ancsitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ancsi :)
Rakott savanyú káposzta Ancsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3068 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8267.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1789 mg
  • Nátrium
    5391 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 3068 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon dinsztelni kezdjük, a darált húst ízlés szerint fűszerezzük (sóval, borssal, ételízesítővel, fűszerpaprikával, petrezselyemmel). A húst rádobjuk a hagymára, és pirítani kezdjük kb. 15 percig (a hús engedni fog levet, attól lesz jó szaftos, ha kevés levet engedne, pici vízzel pótoljuk).
  2. Közben a rizst megpirítjuk, majd feltesszük főzni (másfélszer több vízzel, hogy ne legyen száraz). Egy leveskockát dobunk a lébe, és sózzuk, hogy finom ízes rizst kapjunk.
  3. A savanyú káposztát jól kicsavarjuk, és zsiradékon párolni kezdjük lassú tűzön kb. 15 percig.
  4. Egy tepsit kizsírozunk, alulra a káposzta felét fektetjük, majd egy rizzsel összekevert hús réteg jön, a tetejére a maradék savanyú káposzta.
  5. A végén a tejföllel egy tojást összekeverünk, és megkenjük a tetejét. 180 fokon 40 percig sütjük, majd a végén a tejfölt 220 fok körül pár perc alatt megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14045
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ancsi :) 22 recept

Gyorsan elkészíthető, pofon egyszerű, finom egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...