r
Nosalty Logó

Rakott rétes áfonyás joghurt öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott rétes áfonyás joghurt öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 8727 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.5 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.7 g

Zsír

  • Összesen
    444.3 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11561.6 g
  • Cink
    1322 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    3397 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    947 mg
  • Foszfor
    3909 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    57 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    994.7 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1649.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1566 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 8727 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Túrótölteléket készítünk a megszokott módon (túró-tojássárga-cukor-mazsola-citromhéj-fehérje felvert habja). A mákot, diót a megmaradt kristálycukorral összekeverjük.
  2. Kivajazott tepsiben a következőképpen rétegezzük: rétes, mák, rétes, dió, rétes, túró, rétes, lekvár, rétes, mák, rétes, dió, rétes, túró, rétes, amíg tart a hozzávalókból, de mákosból csak 2 réteget készítsünk, mert dominál, elnyomja a többi ízt.
  3. Ha valaki nem szereti a mákot, el is hagyható. Egészen más ízvilágot fog képviselni a rétesünk.
  4. Rétegezés közben, minden tölteléket megcsorgatunk tejföllel és olvasztott vajjal, a legtetejét egyenletesen megkenjük tejföllel, vajjal, és a sütőben közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
  5. Az áfonyátelkeverjük ajoghurttal, mézzel ízesítjük. Egy kevés mézetapróra vágott friss bazsalikommal és icipici olívaolajjal kikeverünk ésa tányért azzal (is) díszítjük (Ld. kép.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 28272
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen elkészíthető, viszonylag gyors finomság, amely gyakorlatilag az összes jóféle magyar rétest magában egyesíti. Kivéve az almásat...:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...